Et yerine haftada 2-3 kez balık yiyin. Tavuk eti de tüketebilirsiniz....
Agrubundakiler, sağlıklı bir şekilde kilo verebilmek için her türlü eti yemek listelerinden çıkarmalıdır ya da mümkün olduğu kadar az tüketilmelidir. Doğal besinlerle beslenmelidir. Ayaküstü lokantaları dolduran kişilerin, kalorisi yüksek ve yağ oranı çok fazla olan yiyeceklerle beslendiklerini biliyoruz. Bu kişilerin büyük bir bölümünün kan grubu A olabilir. Et türlerinden tamamen vazgeçip vejetaryen olmak zaman alabilir. Bu işi birdenbire değil yavaş yavaş yapmalı. Et yerine haftada iki üç kez balık yiyin. Et yediğiniz zaman yağsız olmasına dikkat edin. Balık yerine tavuk eti de yiyebilirsiniz. Et yemekleri haşlama ya da fırında pişirilsin. Salam, sosis ve kavurma gibi türlerden uzak durulmalı. A grubundakiler aşırıya kaçmamak koşuluyla haftada 3-4 kez deniz ürünleriyle beslenebilirler. Fırında pişirilmiş, ızgara ya da haşlanmış deniz ürünleri zarar vermez.
ÖNCELİKLE SEBZE-MEYVE A grubu için hazırlanan diyetlerde, sebzeler birinci sırada yer alıyor. Vücudun mineral, enzim ve antioksidan ihtiyacının giderilmesi için sebze çeşitlerine ağırlık verilmeli. Sebzelerin mümkün olduğunca doğal durumda olmalarına özen gösterilmelidir (Çiğ ya da buharda pişirilmiş). A grubundakilerin sebze ağırlıklı yemek listelerinde biber, domates, patates ve lahana yer almamalıdır.
BROKOLİ, BAL KABAĞI... Brokoli, bu gruptakiler için, içerdikleri antioksidanlar nedeniyle hararetle önerilen sebzelerin başında geliyor. Antioksidanlar, bağışıklık sistemini güçlendirirler ve anormal hücre bölünmesini engellerler. A grubundakiler için çok yararlı olan sebzeler arasında havuç, bal kabağı, ve ıspanak da sayılabilir. Sarımsak sofradan hiçbir zaman eksik edilmemeli. Doğal bir antibiyotik olan sarımsak, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir, kan için de oldukça yararlıdır.