Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 03 Eylül 2005

Onlar ilk vejetaryen

A grubundaki kişiler kırmızı et yedikleri zaman ağırlık hisseder, enerji kaybına uğrar. Proteinli besinler ve sebzeler bu kişilere enerji verir, daha canlı olmalarını sağlar.



Agrubu kan, enfeksiyonlara daha fazla direnir. Kolera ve çiçek gibi bulaşıcı hastalıklardan kurtulmayı başaranların A grubu kan taşıdıkları biliniyor. Bugün Batı Avrupa'da en yaygın kan grubunun A grubu olduğunu söyleyebiliriz. Akdeniz, Adriyatik ve Ege bölgelerinde yaşayanların büyük bir çoğunluğu A grubuna dahil. Doğu Asya'da A grubunun en yoğun olduğu ülke ise Japonya.

A GRUBUNUN ÖZELLİKLERİ
* Sindirim sistemi duyarlıdır.
* Bağışıklık sistemi dayanıklıdır
* Yerleşik beslenme ve çevre koşullarına kolayca uyum sağlar
* Stresi yenebilir
* Güçlü ve sağlıklı kalması için sebze ağırlıklı diyet uygulamalıdır.

DİYET NASIL OLMALI?
'Ayaküstü atıştırma' A grubuna dahil kişiler için yararlı bir beslenme şekli değil. A grubuna dahil olanlar olanakları elverdiğince doğal besinlerle beslenmeli. Bu gruba dahil olanların bağışıklık sistemleri son derece duyarlıdır. Üstelik kalp hastalıkları, kanser ve diyabet gibi sorunlar kapıda bekler. Kan grubu A olanlar, bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için gereken önlemleri alırlarsa, korkmaları için bir neden kalmaz.

0 GRUBUNUN TAM TERSİ
A grubu için hazırlanan diyeti uygulamak kilo vermeyi sağlar. Metabolizma açısından A grubu, 0 grubunun tam tersidir. A grubundaki kişiler kırmızı et yedikleri zaman ağırlık hissederler, enerji kaybına uğrarlar. Ama proteinli besinler ve sebzeler bu kişilere enerji verir, daha canlı olmalarını sağlar. A grubundakiler zaman zaman vücutlarının su tutmasından yakınırlar. Sindirim sistemleri uygunsuz yiyecekleri eritmekte geciktiği için vücutta su birikir. O grubundakiler için et, vücuda enerji veren bir yakıttır. A grubundakiler ise eti, yağ olarak vücutlarında depolarlar. A grubundakilerde mide asidi miktarı çok azdır.

SÜTLÜ BESİNLER DE YOK
A grubundakilerin sütlü besinleri sindirmeleri de zor olur. Bunlar insülin reaksiyonunu artırdıkları için metabolizmada yavaşlama görülür. Dahası sütlü besinlerde doymuş yağ oranı çok yüksektir. Bu özellik de şişmanlığa ve diyabet hastalığına zemin hazırlar. Bu nedenle A grubundakiler sütlü besinleri yemek listelerine dahil etmemeliler.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Kıskananlar çatlasın!Şehro'yu kandırdı
Bir aşk öyküsüHeyecanlı bekleyiş
Muratlarına onlar da erdiEn güzel komiser!
Ağır konuştuKuaför&Güzellik 2005
Kiğılı yazı bitiriyor...Uykuda rahatlık
Deniz ürünleri serbestErik ve vişne ideal
Horlama ölüme davetiyeDemir takviyesi gerekir
Güncel sağlık'Uç'lara silikon
Imitasyon takılar ciltte...Küçük gözlere makyaj tüyoları
Maydanoz suyu akne düşmanıSıkı kalçaların sırrı...
Lezzet sofrasıÇizgi ötesi
Aşk Günlüğü
GÜNCEL
Her Her kadına lazım
'Kadın Hakları El Kitabı'nda önemli tüyolar var: Çamaşır yıkamak...
Silahı geri vermek de dert!
Hırsıza cepten pusu
Kupa atv'de
Şüpheli virüs
Bu da 'Kırmızı Şimşek'
İflas edince 30 evi yaktı
SPOR
Bayrak Bayrak aşkına
Ay-Yıldızlı futbolcular, Fatih Terim'le yaptıkları toplantıda zafer...
Ümitler'den altın vuruş! 3-2
Tek ihtimalli maç
Fener'in öfkesi
Zevk alacaklar
Kaptan'la 2 yıl daha
Kartal'da savaş
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 25 C,Par. Bul. 16 C
ANKARA - Par. Bul. 26 C,Par. Bul. 12 C
IZMİR - Par. Bul. 33 C,Par. Bul. 19 C
ANTALYA - Açık 29 C,Açık 20 C
ADANA - Açık 30 C,Açık 22 C
EKONOMİ
IMKB E: 31.701,620 D:% -0,77
DOLAR S: 1,340 D:% -0,33
EURO S: 1,674 D:% 0,03
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu