A grubundaki kişiler kırmızı et yedikleri zaman ağırlık hisseder, enerji kaybına uğrar. Proteinli besinler ve sebzeler bu kişilere enerji verir, daha canlı olmalarını sağlar.
Agrubu kan, enfeksiyonlara daha fazla direnir. Kolera ve çiçek gibi bulaşıcı hastalıklardan kurtulmayı başaranların A grubu kan taşıdıkları biliniyor. Bugün Batı Avrupa'da en yaygın kan grubunun A grubu olduğunu söyleyebiliriz. Akdeniz, Adriyatik ve Ege bölgelerinde yaşayanların büyük bir çoğunluğu A grubuna dahil. Doğu Asya'da A grubunun en yoğun olduğu ülke ise Japonya.
A GRUBUNUN ÖZELLİKLERİ * Sindirim sistemi duyarlıdır. * Bağışıklık sistemi dayanıklıdır * Yerleşik beslenme ve çevre koşullarına kolayca uyum sağlar * Stresi yenebilir * Güçlü ve sağlıklı kalması için sebze ağırlıklı diyet uygulamalıdır.
DİYET NASIL OLMALI? 'Ayaküstü atıştırma' A grubuna dahil kişiler için yararlı bir beslenme şekli değil. A grubuna dahil olanlar olanakları elverdiğince doğal besinlerle beslenmeli. Bu gruba dahil olanların bağışıklık sistemleri son derece duyarlıdır. Üstelik kalp hastalıkları, kanser ve diyabet gibi sorunlar kapıda bekler. Kan grubu A olanlar, bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için gereken önlemleri alırlarsa, korkmaları için bir neden kalmaz.
0 GRUBUNUN TAM TERSİ A grubu için hazırlanan diyeti uygulamak kilo vermeyi sağlar. Metabolizma açısından A grubu, 0 grubunun tam tersidir. A grubundaki kişiler kırmızı et yedikleri zaman ağırlık hissederler, enerji kaybına uğrarlar. Ama proteinli besinler ve sebzeler bu kişilere enerji verir, daha canlı olmalarını sağlar. A grubundakiler zaman zaman vücutlarının su tutmasından yakınırlar. Sindirim sistemleri uygunsuz yiyecekleri eritmekte geciktiği için vücutta su birikir. O grubundakiler için et, vücuda enerji veren bir yakıttır. A grubundakiler ise eti, yağ olarak vücutlarında depolarlar. A grubundakilerde mide asidi miktarı çok azdır.
SÜTLÜ BESİNLER DE YOK A grubundakilerin sütlü besinleri sindirmeleri de zor olur. Bunlar insülin reaksiyonunu artırdıkları için metabolizmada yavaşlama görülür. Dahası sütlü besinlerde doymuş yağ oranı çok yüksektir. Bu özellik de şişmanlığa ve diyabet hastalığına zemin hazırlar. Bu nedenle A grubundakiler sütlü besinleri yemek listelerine dahil etmemeliler.