HAVUÇ efsanesi bitti. Görme ve beslenmeyle ilgili en kapsamlı araştırmaya göre, günde 3 kez herhangi bir renk meyve yemek, gözleri yaşlılığa bağlı görme kaybından koruyor. ABD'nin Boston şehrindeki Brigham Kadın Hastanesi'ndeki bir araştırmaya göre, Erken yaşlarda düzenli olarak ve bol bol meyve yemek, ilerleyen yaşlarda görme kayıplarını önemli oranda önlüyor. Araştırmada 12 ila 18 yıl boyunca izlenilen 77 bin 562 kadın ve 40 bin 866 erkek değerlendirildi. Araştırma sonucunda düzenli olarak günde 3 öğün meyve yiyenlerde, yaşlılıkta görme kayıplarının yüzde 36 oranında azaldığı tespit edildi. Uzmanlar, meyvelerin renginin önemli olmadığını, herhangi bir meyvenin koruyucu etki gösterdiğini belirtti. Oysa daha önce yapılan araştırmalarda havuç gibi sebzelere ve meyvelere kırmızı, turuncu ya da sarı renk veren karotenoid ile vitaminlerin gözler için daha etkili koruyucu olduğu sonucuna varılmıştı. Araştırma sonucu, 'Archieves of Ophthalmology' isimli dergide yayımlandı.