Susamlı Köfte HAZIRLANIŞI Yemeklik doğradığınız soğanı, az miktar sıvı yağda pembeleştirin. Kıymanın yarını ekleyip kavurmaya devam edin. Tuzunu ve karabiberini ilave edin. Ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Pirinci az miktar su ekleyerek, hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Derin bir kaba kalan kıymayı, kavrulmuş kıymayı, pirinci, kıyılmış maydanoz, 1 yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Köfte hamurundan parçalar koparıp, yassı köfteler hazırlayın. Önce una sonra yumurta ve susama bulayarak kızartın. MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gr kıyma * 4 yumurta, 1 soğan * 1 fincan pirinç * 5 adet soğan * Yarım demet maydanoz * Tuz, karabiber * 2-3 kaşık un
*** Fırında Patates HAZIRLANIŞI Patatesleri önce fırça ile akan suyun altında iyice temizleyin. Elma dilimi şeklinde, kabuklu olarak kesin. Fırın tepsisine yerleştirin. Göz kararı olarak ayçiçek yağı ilave edin. Yağ az olmamalıdır. Fırın tepsisi iyice yağlanana kadar patatesleri kaşıkla karıştırın ve üzerine (Tercihen taze) karabiber serpin. Fırın, 200 derecede iyice ısıtıldıktan sonra, patatesler fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 2 kilo taze patates * Ayçiçek yağı * Karabiber
*** Portakallı Tiramisu HAZIRLANIŞI Yumurta sarısını, kremşanti ile beraber mikserle çırpın. Yine mikserle kar haline getirilmiş yumurta aklarını ilave edin. Sosa batırılmış ve tabaga dizilmis kedi dillerinin üzerine dökün. Üstüne kakao serpin. Sosu hazırlamak için 2 çorba kaşığı nescafe, 1 kaşık toz seker ve bir çay bardağı portakal suyunu karıştırın. MALZEMELER (4 kişilik) * 2 çorba kaşık nescafe * 1 kaşık toz şeker * 1 çay bardağı portakal suyu * 1 adet yumurta * 1 paket kremşanti * Üzerine kakao * Yarım kg kedidili bisküvi
*** MUTFAK REHBERİ BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? * Pudra şekerini kendiniz yapın: Pastanız için pudra şekeri gerekiyorsa, bunu çok basit bir yöntemle elde edebilirsiniz. Bunun için temiz iki kağıt arasına toz şkekeri koyun. Isıttığınız ütüyü bu kağıdın üzerinde, şekerleri un haline gelene kadar iyice gezdirin. Pudra şekeriniz hazır. * Buzdolabındaki kötü kokular: Buzdolabındaki yiyecekler, zamanla hoş olmayan kokular yaratabilirler. Bunu önlemek için, buzdolabınızın içine vanilyaya batırdığınız pamuk koyarsanız, hem kötü kokuyu önlemiş, hem de yiyeceklerinize zarar verebilecek kokuları yok etmiş olursunuz. * Kebap eti: Kebap yapmak üzere aldığınız etin lezzetli pişmesini istiyorsanız, doğradıktan sonra üzerine pişmiş süt dökün. Bir süre beklettikten sonra da yemeğinizi yapın. * Peynirli patlıcan: Acı suyu çıkmış 2 patlıcanı ortasından bölüp enine 3 dilim kesin. Her dilim arasına ince kaşar peyniri sıkıştırın. Yumurtaya bulayıp kızartın. Çok lezzetli ve kolay hazırlanan bir yemek yapmış olursunuz.