Mutfağın Püf Noktaları MUTFAKTA bazı "püf noktaları"na özen gösterilmemesi yüzünden, yiyeceklerin protein, vitamin ve besin değerleri kaybedilir. İşte son derece önemli olan püf noktaları... * Eti ateşte uzun süreli ve evirip çevirmeden pişirmek gerekiyor. Aksi takdirde protein kaybı oluyor. * Sütü fazla kaynatmamak gerekiyor. Uzun süreli kaynatma, sütün protein yapısını bozar. Vücuda fazla bir yararı olmaz. Sütle yapılan tatlılarda da şeker, en son ilave edilmeli. Şeker, erken konulduğunda sütün içindeki protein yapısını bozuyor. * Kuru baklagiller pişirildiğinde, haşlama suyu kesinlikle dökülmemeli. Kuru fasulye ve nohudu bir gece önceden suda bekletmek gaz yapıcı özelliğini ortadan kaldırır. * Makarnayı suyunu çektirerek pişirmek gerekiyor. Çünkü içinde B grubu vitaminleri var. Kaynatıldığında B vitamini suya geçiyor. Bunun için makarnayı pilav gibi suyunu çektirerek pişirmek en iyisidir. t