Mantarlı Fileminyon HAZIRLANIŞI Tost ekmeklerini yuvarlak bir kalıpla kesip, fırında iyice kurutun. Yıkadığınız mantarları, ince ince doğrayın. Yağı eritin. Ufak doğranmış soğanlar ile mantarı ilave edip karıştırın. Teflon tavada bonfilelerin iki tarafını da 2'şer dakika pişirin. Bir kenarda bekletin. Fırın tepsisine ekmekleri sıralayın. Üzerlerine bonfileleri koyun. Mantarlı sosu ilave edin. Fırında 20 dakika pişirin (İsterseniz üzerine kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz). MALZEMELER (6 kişilik) * 6 adet bonfile * 6 dilim tost ekmeği * 20 adet mantar * 1 yemek kaşığı margarin * 1 adet kuru soğan * 1 tatlı kaşığı domates salçası * 6 yemek kaşığı krema * Tuz, karabiber
*** Safranlı Pilav HAZIRLANIŞI Pirinci, ılık ve tuzlu suda 1 saat bekletin. Suyunu süzüp, yıkayın. Süzgeçte bırakın. Tencerede yağı eritin. Soğanları dörde bölüp, elma dilimi gibi kesin. Yağda pembeleştirin. Tencereye pirinci ilave edin. 5 dakika kavurun. Su ile birlikte tuzu ve safranı da ilave edip ve karıştırın. Kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın. 10 dakika, kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) * 2 su bardağı pirinç * 3 yemek kaşığı tereyağı * 2 adet kuru soğan * 1 yemek kaşığı safran * 3 su bardağı su * Tuz, karabiber
*** Kremalı Puding HAZIRLANIŞI Önce şekeri, 1 çorba kaşığı suyla kısık ateşte karamel haline gelinceye kadar pişirin. Sütü ve vanilyayı ekleyin. Hemen çokokremle, çikolatayı ve nescafeyi ekleyip iyice kaynatın. Kaynayınca altını kapatın ve soğumaya bırakın. Bir tarafta yumurta ve yumurta sarılarını çırpıp soğuyan karışıma ekleyin. Ufak fırın kaplarına koyup, 175 derecede 20 dakika kadar benmari usulü pişirin. Soğuyunca buzdolabına alın, dilediğiniz kadar soğutarak servis yapın. MALZEMELER (8 kişilik) * Yarım su bardağı toz şeker * 2.5 su bardağı süt * 1 çay kaşığı vanilya * 1 tatlı kaşığı nescafe * 4 çorba kaşığı çokokrem * 4-5 parça çikolata * 3 adet yumurta ve 3 adet yumurtanın sarısı * Süslemek için krem şanti, 2 adet kivi dilimi
*** MUTYFAK REHBERİ BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? Fasulyeli Dilimler MALZEMESİ (4 kişilik): * 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye * 2 tatlı kaşığı domates salçası * 4 diş sarımsak * Yarım çorba kaşığı zeytinyağı * Tuz, kırmızı toz biber, kekik * Kızarmış tost ekmeği * Kaşar rendesi HAZIRLANIŞI: Haşlanmış fasulyeleri çatalla ezin. Dövülmüş sarımsakları, salçayı, zeytinyağını, istediğiniz miktarda kekik, tuz ve kırmızı biberi ilave edin. Malzemeler özleşene kadar ezerek karıştırın. Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri üzerine serpin ve sıcakken servis yapın.