Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 25 Ağustos 2005

Lezezt sofrası



Mantarlı Fileminyon
HAZIRLANIŞI Tost ekmeklerini yuvarlak bir kalıpla kesip, fırında iyice kurutun. Yıkadığınız mantarları, ince ince doğrayın. Yağı eritin. Ufak doğranmış soğanlar ile mantarı ilave edip karıştırın. Teflon tavada bonfilelerin iki tarafını da 2'şer dakika pişirin. Bir kenarda bekletin. Fırın tepsisine ekmekleri sıralayın. Üzerlerine bonfileleri koyun. Mantarlı sosu ilave edin. Fırında 20 dakika pişirin (İsterseniz üzerine kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz).
MALZEMELER (6 kişilik)
* 6 adet bonfile
*
6 dilim tost ekmeği
* 20 adet mantar
*
1 yemek kaşığı margarin
* 1 adet kuru soğan
*
1 tatlı kaşığı domates salçası
* 6 yemek kaşığı krema
*
Tuz, karabiber

***
Safranlı Pilav
HAZIRLANIŞI Pirinci, ılık ve tuzlu suda 1 saat bekletin. Suyunu süzüp, yıkayın. Süzgeçte bırakın. Tencerede yağı eritin. Soğanları dörde bölüp, elma dilimi gibi kesin. Yağda pembeleştirin. Tencereye pirinci ilave edin. 5 dakika kavurun. Su ile birlikte tuzu ve safranı da ilave edip ve karıştırın. Kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın. 10 dakika, kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 2 su bardağı pirinç
*
3 yemek kaşığı tereyağı
* 2 adet kuru soğan
*
1 yemek kaşığı safran
* 3 su bardağı su
*
Tuz, karabiber

***
Kremalı Puding
HAZIRLANIŞI Önce şekeri, 1 çorba kaşığı suyla kısık ateşte karamel haline gelinceye kadar pişirin. Sütü ve vanilyayı ekleyin. Hemen çokokremle, çikolatayı ve nescafeyi ekleyip iyice kaynatın. Kaynayınca altını kapatın ve soğumaya bırakın. Bir tarafta yumurta ve yumurta sarılarını çırpıp soğuyan karışıma ekleyin. Ufak fırın kaplarına koyup, 175 derecede 20 dakika kadar benmari usulü pişirin. Soğuyunca buzdolabına alın, dilediğiniz kadar soğutarak servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik)
* Yarım su bardağı toz şeker
*
2.5 su bardağı süt
* 1 çay kaşığı vanilya
*
1 tatlı kaşığı nescafe
* 4 çorba kaşığı çokokrem
*
4-5 parça çikolata
* 3 adet yumurta ve 3 adet yumurtanın sarısı
*
Süslemek için krem şanti, 2 adet kivi dilimi

***
MUTYFAK REHBERİ
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? Fasulyeli Dilimler MALZEMESİ (4 kişilik):
* 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
*
2 tatlı kaşığı domates salçası
* 4 diş sarımsak
*
Yarım çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz, kırmızı toz biber, kekik
*
Kızarmış tost ekmeği
* Kaşar rendesi
HAZIRLANIŞI:
Haşlanmış fasulyeleri çatalla ezin. Dövülmüş sarımsakları, salçayı, zeytinyağını, istediğiniz miktarda kekik, tuz ve kırmızı biberi ilave edin. Malzemeler özleşene kadar ezerek karıştırın. Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri üzerine serpin ve sıcakken servis yapın.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Bu sevda bitmezHerkes kendi yoluna
'Naz'ın işine saygısı yok'Müthiş ikili...
Arabesk düğünMaraşlıoğlu'nun dövme tutkusu
Müziğin mühendisiKarnı acıkınca
Guinness rekorlarıGünün Öyküsü
Mesaj kutusuBebek heyecanı
Lara ve Melda hep beraber...Torununa hayran!..
Kylie geri dönüyorAlt yazı
fax... fax...kuş kafesi
İtiraflarÖldüren Komiklikler
Alt yazı.Gebelikte diyabet
İnsülin ihtiyacı...Şişmanlarda kanser riski fazla
Güncel sağlıkHangi besinde, hangi...
Karbonat vitaminleri öldürüyorZamanın izlerini silin!
Kahve içmeyin!Şimdi moda göbek estetiği
Her cilt tipinin...Güneş, kadını fena bağlıyor!
GÜNCEL
Bu Bu kadar da olmaz
Sanatçı Ersoy konuştukça, birileri Baykal'a yargısız infaz yaptı.
Garip bir savunma
Taksici Tyson'a karşı
Mehmet anneye verildi
Eğitim Vadisi
Çift 'Ay' göreceğiz
Liderler narsist oluyor
SPOR
Haydi Haydi hayırlısı
Fenerbahçe'de geri sayım başladı. Yeni sezonda Avrupa'da başarıyı...
Kartal'ın gecesi
Avrupa seferi
Son komutan Okan
El ele verdiler
Şimdi şov zamanı
Hakemlerimiz yandı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 29 C,Açık 19 C
ANKARA - Par. Bul. 35 C,Par. Bul. 18 C
IZMİR - Açık 34 C,Açık 18 C
ANTALYA - Açık 30 C,Açık 21 C
ADANA - Açık 31 C,Açık 22 C
EKONOMİ
IMKB E: 29.372,230 D:% 0,62
DOLAR S: 1,369 D:% 0,18
EURO S: 1,677 D:% 0,63
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu