Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 23 Ağustos 2005

Lezzet sofrası



Armut Soslu Mus
HAZIRLANIŞI Derin bir kapta şeker ve yumurtayı mikserle çırpın. Üzerine kremayı, lor peynirini ekleyip yine karıştırın. Son olarak tarçın ve limon kabuğu rendesini ekleyerek, malzemeler birbiriyle özleşene kadar karıştırın. Boza kıvamındaki akıcı harcınızı, strech film serilmiş ufak kaselere yerleştirin ve buzdolabında bir gece bekletin. Böylece mus kendini toparlayıp, kalıbın şeklini alacaktır. Musu servis yapacağınız zaman bir tabağın üzerine ters çevirip streç filmi çıkartın. Blendırdan geçirerek hazırladığınız armut sosunu üzerini dökün.
MALZEMELER (2 kişilik)
* 250 gr hazır çiğ krema
*
3 adet yumurta
* 130 gr şeker
*
125 gr lor peyniri
* 1 tatlı kaşığı tarçın
*
1 adet limon kabuğu rendesi
* 3 adet orta boy yumuşamış armut

***
Kolay Puf Böreği

HAZIRLANIŞI
Derin bir kapta un, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu elinizle karıştırıp iyice yoğurun. Hamurumuzdan parçalar koparıp unlu zeminde açın. Sonra bir su bardağını ile hamurun üzerine bastırarak yuvarlak kalıplar çıkartın. Bu yuvarlak hamurların tam ortasına bir tatlı kaşığı iç harcı koyup kapatın ve uçlarını bastarın. Böylece eldeki tüm hamuru hazırlayıp, bitirin. Sonra kızgın sıvı yağda kızartın. İçine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa kızaran puf böreklerini alın. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik)
* Hamur için: 2 su bardağı un
*
1 su bardağı yoğurt
* 1 kabartma tozu
*
1 çay kaşığı tuz
* Harcı için: kavrulmuş kıyma veya patates, ya da beyaz peynir
*
Kızartmak için su bardağı sıvıyağı

***
Pazılı Omlet
HAZIRLANIŞI
Pazıları ayıklayıp, yıkayın ve incecik doğrayın. Bir çay kaşığı tuz atıp, elinizle hafifçe ovalayın. Yeşil soğanları, taze naneyi de yıkayıp ince ince kıyın. Kuru soğanı da yemeklik doğrayın. Derin bir kasenin içinde bütün yeşillikleri ve kuru soğanı karıştırın. Üzerine unu, tuzu ve karabiberi serpiştirin Yumurtaları ve sıvıyağı da ekledikten sonra bu karışımı çatalla iyice çırparak birbirine yedirin. En az 20-25 cm çapındaki bir teflon tavaya 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı damlatıp, içini yağlayı hafif kızdırın. Karışımı tavaya aktarın. Çevirerek her iki tarafını pişirin.
MALZEMELER (2 kişilik)
* 1 demet pazı
*
3 adet yeşil soğan
* 1 demet taze nane
*
4 adet yumurta ve tuz
* 3 yemek kaşığı un
*
3 adet kuru soğan
* 1 çay bardağı sıvıyağı
*
1 çay kaşığı karabiber

***
MUTFAK REHBERİ
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? Etimekli Şeftali MALZEMESİ (8 kişilik)
*
1 paket etimek
* Yarım su bardağı ılık süt
*
1 küçük kutu krema
* 4 adet şeftali HAZIRLANIŞI: Bir paket etimeği yarım su bardağı ılık sütle çok yumuşamayacak şekilde ıslatın. 1 kutu kremayı etimeklerin üzerine iyice gezdirin. 4 adet şeftaliyi ince ince dilimleyin. Yanyana 3-4 tanesini etimek üzerine dizin. Bir kaç saat buzdolabında bekletin. Pasta soğuduğunda servis yapın.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Kıskançlıktan deliye döndüÇeşme'de aşk başkadır
Ajda'dan ses seda çıkmadı'Saygısız Hülya'
Ebru'ya sürpriz parti yapacak...Nez'in kalbi şimdi Moris...
Medeniyet hastalığı...Düzgün bir cilt
Mesaj kutusuKulağınıza Küpe Olsun
Çizgi ötesiİtiraflar
Alt yazı'El ve ayak terlemesi'...
Hava kirliliği lösemi nedeniBağırsak kanserine karşı...
Gür saçlarParlak gözler
Güçlü tırnaklarSağlıklı dişler
Gergin göğüslerStresin ilacı bir avuç fındık...
Güncel sağlıkMüzik dinleyip kalori yakın
Zeki kadın gözde değilGüçlülerin kokusu kadını...
Esmerler koyu renk...Babaların 'güzel' bebek...
Saçlarını seven çay ve...Yatak odasına renk...
Doğum tarihiniz menopozu...Alt yazı.
GÜNCEL
Pilotların Pilotların Mekkesi
Türkiye Grand-Prix'sine büyük övgü. AB konusunda, bizi desteklemeyen...
Türkiye örnek oldu
Linçten döndü
Bu iş duayla olmaz
Rize'yi sel vurdu: 4 ölü
Başarılarla dolu 2 hayatın sonu
Akraba kurşunu mu?
SPOR
Tedbir Tedbir alacağız
Cimbom'un hocası, liderliğin çok önemli olmadığını söyleyerek, "Esas...
İhtiyacımız var
Anelka kaosu
Volkan'a tam not
Kürşat 4 yıllık imza atacak
Vaduz maçı için prim jesti
Şimdi sıra Heinz'da
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 28 C,Par. Bul. 19 C
ANKARA - Par. Bul. 30 C,Par. Bul. 15 C
IZMİR - Açık 35 C,Açık 20 C
ANTALYA - Açık 32 C,Açık 22 C
ADANA - Açık 31 C,Açık 24 C
EKONOMİ
IMKB E: 28.951,440 D:% 1,74
DOLAR S: 1,364 D:% -0,84
EURO S: 1,667 D:% -0,21
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu