Çünkü soğanda bulunan GPCS adlı bir bileşim, kemik erimesi hastalığını önlüyor....
Her ne kadar soğan yemeklerin vaçgeçilmez bir besini olsa da, kadınları sürekli ağlattığı bir gerçek. Hatta bazı kadınlar için soğan doğramak, tam anlamıyla bir işkence. Ancak Amerika'da yapılan araştırmalar soğanın bu ağlatıcı özelliğinin yanı sıra kadınlar için çok sağlıklı bir besin olduğunu gözler önüne serdi.
BEYAZINDA DAHA FAZLA VAR Amerika'da uzun süredir araştırma yapan bilimadamları, soğanın kadınlarda kemik erimesini önlediğini ortaya koydu. Mucizevi besin soğanın içindeki GPCS adlı bileşimin, özellikle menopoz dönemiyle başlayan kemik erimesini ortadan kaldırdığı belirlendi. Bilimadamlarına göre soğandaki GPCS adlı bileşim, kadınların kemiklerini güçlendiriyor. Beyaz soğanda bol miktarda bulunan bu bileşim, sadece kadınlarda değil erkeklerde de kemik erimesini ortadan kaldırıyor. Ancak uzmanlar soğanın çiğ yenmesi gerektiğini açıkladı. Çünkü fazla pişen soğandaki GPCS adlı bileşimin yok olduğu ifade edildi. Sabah kahvaltılarında bile soğan yenmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar kadınlara "Sabah olmasa bile akşam yemeğinde bol miktarda soğan tüketin" uyarısında bulundu.
'BİR BARDAK SÜT İÇİN' Uzmanlar, kemikleri sağlam ve sağlıklı tutmanın diğer yollarını da şöyle sıraladı: "Sağlıklı beslenin. İçki ve sigaradan kesinlikle uzak durun. Kilo almamaya özen gösterin. Sürekli egzersiz yapın. Günde yarım saat yürümeye özen gösterin. Bunun yanısıra süt ve süt ürünlerini bol miktarda tüketin. Her akşam yatmadan önce bir bardak süt için."