Sigarayı bırakmanın en önemli püf noktalarından biri doğal beslenme. Rafine ve hayvani gıdalar ağırlıklı bir beslenme biçimi vücuttaki asiditeyi artırır. Gerginlik ve sinir bozukluklarında vücudun sigara istemesi ise vücut asiditesinin artmasıyla ilişkilidir. Bu yüzden kepek ve lif içeren gıdalarla beslenilmeli. Bu yemek tarzı, nikotine karşı arzuyu azalacaktır. Doğru beslenmeye geçtikten sonra sigara yavaş bir şekilde bırakılmalıdır. Önce bir baz saptanmalıdır.Yani hergün sadece 15 sigara içmek gibi. Bu saptandıktan sonra birer birer sigara azaltılmalıdır. Yani 15'ten 14'e inilmelidir ve vücut 14'e alışana kadar devam edilmelidir (1-2 hafta). Daha sonra (14'e adapte olunca) bir adet daha düşürülmeli ve vücudun fiziki ve psikolojik olarak bu sayıya alışması beklenmelidir (1-2 hafta). Daha sonra bu yöntemle birer birer azaltılarak en sonunda 2 günde l, haftada 1'e inerek sonunda tamamen bırakılmalıdır.