MUTFAK SÖZLÜĞÜ * Çentmek: Sebze ya da meyvaları bıçakla dikine her yönde kesikler yaparak minik minik doğramak. * Çeşni: Yemek yaparken, farklı tatlar elde etmek için kullanılan çeşitli baharatlara denir. * Demlemek: Pişen yiyecekleri ateşten indirerek kapaklarını kapalı tutup kendi buharlarında dinlendirilmeye bırakılması. * Fiske: Baş parmağıyla işaret parmağı arasında kalan miktardır. * Flambe: İkram sırasında hazırlanıp sunulan alevli yemek veya tatlılara verilen addır. * Fondan: Şekerleme haline gelmiş beyaz krema. * Füme: Kurutarak saklama yöntemlerinden biri. Et, balık gibi gıdaların ateş dumanında kurutulması. * Gato: Pastaların pandispanyasına verilen addır. * Göz göz olmak: Muhallebi, pilav gibi yemeklerin suyunu çektikten sonra üzerinde oluşan küçük oyuklara denir. * Harç: Kullanılan malzemelerin doğranarak karıştırılması.