Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 03 Ağustos 2005

Lezzet Sofrası



Sebzeli Tart
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığında beklemiş margarini, yumurta ve yoğurdu karıştırın. Un kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru tart kalıbına yerleştirin. Kabarmaması için birkaç yerden çatalla delin. Ispanağı ayıklayıp, kaynar suya sokarak çıkartın. Kabakları rendeleyip ıspanakla karıştırın. Yumurta, rendelenmiş kaşar peynir, süt ve karabiber ekleyip ıspanakla karıştırın. Karışımı hamurun üzerine yayın. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. (Sebzelerin suyunu iyice sıkın)
MALZEMELER (6 kişilik)
* 3 çorba kaşığı yoğurt
*
200 gram margarin
* 1 adet yumurta
*
20 çorba kaşığı un
* 1 paket kabartma tozu
*
İç için: Yarımşar kilo kabak ve ıspanak
* 1 çay fincanı süt
*
1 adet yumurta, karabiber
* Bir buçuk su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
*
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Çikolatalı Muffin
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları toz şekerle birlikte çırpın. Yoğurt ve sıvıyağı ekmeyip 1-2 defa çırpın. Karışımın üzerine un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin. Katı bir kek karışımı elde edene kadar karıştırın. Muffin kalıplarının yarısını karışım ile doldurun. Kalıpların üzerine damla çikolataları paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında içini çekene kadar pişirin. Muffilerin üzerine kürdan sapladığınızda hamur bulaşmıyorsa, pişmiş demektir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik)
* 2 adet yumurta
*
4 kahve fincanı tozşeker
* 2 kahve fincanı sıvıyağ
*
2 kahve fincanı yoğurt
* 6 kahve fincanı un
*
1 paket kabartma tuzu
* 3 çorba kaşığı kakao
*
1 su bardağı damla çikolata
* 2 çorba kaşığı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
Süt, yumurta ve sıvıyağı çırpın. 1. yufkayı hazırladığınız karışım ile ıslatın. Diğer 2 yufkaya da aynı işlemi uygulayıp üst üste yerleştirin. Haşlanmış tavuk etini didikleyerek bezelye, havuç, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. İç harcı yufkaların üzerine yayın. Yufkaların kenarlarını içe doğru kapatıp rulo şeklinde sarın. Ruloyu ortadan ikiye bölün. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu ekleyin. Ruloları derin dondurucuda 1 gece bekletin. 180z derecelik ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik)
* Yarım kilo haşlanmış tavuk
*
2 su bardağı bezelye ve havuç
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
*
3 adet yufka
* Islatmak için: 1 su bardağı süt
*
1 adet yumurta
* 1 çay bardağı sıvı yağ
*
Üzeri için: 1 yumurtanın sarısı
* 1 çorba kaşığı haşlanmış tohum




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Canımı al ama bıyığımı aslaTatili uzattılar
Emir'i paylaşamıyorlarVahşi bir güzel
Ebru anne oldu şimdi sıra bendeEn özel gününde garsonlar vardı!
Türk müziğine yeni bir solukAlevini söndürme
Günün ÖyküsüKulağınıza Küpe Olsun
Aşk günlüğüAlt yazı
Renklere göre yiyorAlt yazı
Kadınlar Kahvesi'ne buyurunHobilerinizi değerlendirin
Makyajın püf noktalarıBiyolojik bilgisayarın...
Hastane enfeksiyonlarıUzman Doktorlar...
Bizi ailemiz hasta ediyorÇayı şekersiz içmek,...
Alerji ve astım, anne...A'dan Z'ye Hastalıklar
Mutluluk kendi elinizdeErkeğiniz centilmen mi?
Ayaklarınız bakımlı değilse...Bir erkeği elde tutmanın yolları
Çocuklarda isilikBunları Biliyor Musunuz?
Çizgi Ötesi
GÜNCEL
Bir Bir basamak lütfen!
Ebru Başar, Türkiye'de yaşayan binlerce bedensel engelli adına...
Parmak izi tartışması
Katil yağmur!
PKK, başkanı bıraktı
Görülmemiş düğün
Vekil karnesi
Mahzene baskın!
SPOR
Nihat Nihat umudu
Real Sociedad ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan tecrübeli...
Everton sendromu
Farkı gösterin
Yıldız isterim
Sıkıntı ortada
Aslan, Pires'ten haber bekliyor
Hoşgeldin Anorthosis
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 30 C,Açık 21 C
ANKARA - Par. Bul. 31 C,Açık 15 C
IZMİR - Açık 38 C,Açık 22 C
ANTALYA - Açık 30 C,Açık 22 C
ADANA - Açık 30 C,Açık 24 C
EKONOMİ
IMKB E: 29.543,480 D:% -0,78
DOLAR S: 1,326 D:% 0,19
EURO S: 1,619 D:% 0,28
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu