'Gençler zehire, tek tek alıştırılıyor' Sorumluluk sahibi bir vatandaş olarak, gençlerimizi bekleyen bir tehlikeyi, köşeniz aracılığı ile yetkililere iletmek istiyorum. Bildiğiniz gibi sağlığın en büyük düşmanı, sigara. Son yıllarda Avrupa'da sigaraya karşı büyük bir mücadele başlatıldı. Ancak Türkiye'de, bunun tam tersi bir durum yaşanıyor. Gençlerimiz hızla sigaraya alışıyor. Seyyar satıcılarda, bakkalarda tek tek sigara satılıyor. Paket alacak parası olmayan gençler, buralardan tek tek aldıkları sigarayı içiyor.
'HEMEN TEDBİR ALINMALI' Sigaraları tek tek satan bakkallar, seyyar satıcılara ceza kesilmeli. Kendi ellerimizle gençlerimizi tehlikeye atmayalım. Gençler gidip tanesi 250 bin liradan, 300 bin liradan aldıkları sigaraları içiyor. Kendi ellerimizle genç nüfusumuzu tehlikeye atmayalım. Paketi açıp tek tek sigara satan seyyarları ve bakkalları uyaralım. Bunun yanı sıra sigaranın yasaklanması için, ciddi önlemler alınmalı. Bu zararlı alışkanlığın ortadan kaldırılması için Sağlık Bakanlığı'ndan caydırıcı tedbirler almasını rica ediyorum. (İsmi saklı)
'HUZURUMUZ KALMADI' Yalova Soğuçak kalıcı konutlarında yaşıyorum. Konutlarda Kat Mülkiyetıi Kanunu işletilemiyor. Konutlar yapılalı 4 yıl olmasına rağmen, hala bir muhtarımız ve karakolumuz yok. Hemen hemen her gün bir kavga çıkıyor. Hatta bazıları resmen eşkıyalık yapıyor. Sonuç olarak konutlarda hiç huzur ve can güvenliğimiz kalmadı. Bu konuda yetkilileri göreve çağırıyoruz. (Şebnem Kaya)
'Atamamız yapılmıyor' Trakya Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü'nü 2000 yılında bitirdim. Ancak o zamandan beri görevime başlayamıyorum. Çünkü KPSS'yi kazanmama rağmen atamam yapılmıyor. Yıllarca üniversiteye girmek için çalıştım. Şimdi de göreve başlamak için bekliyorum. Her yıl binlerce beden eğitimi öğretmeni mezun oluyor. Ancak mezun olanların ve KPSS'yi kazananların çok az bir kısmı atanabiliyor. 27 yaşına geldim ve hala göreve başlayamadım. Lütfen atamamızı yapın. Artık ekmek paramızı kazanmak ve ailemize yardımcı olmak istiyoruz. (İsmi saklı)
'KÖPRÜ TRAFİĞİNDEN BIKTIK' İstanbul'da yaşıyorum. Her gün işime gitmek için Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçiyorum. Bunun için birinci köprüyü kullanıyorum. Akşamları dönüş yolu tam bir çileye dönüşüyor. Akşam saat 18.00'de işten çıkıyorum ve evimin olduğu Bostancı'ya ancak saat 20.30'da varıyorum. Lütfen bu köprü trafiğine bir çözüm bulun. Ömrümüz yollarda geçiyor. (Emin Aktan)