Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 29 Nisan 2005

Lezzet sofrası



Barbunya Tavası
Hazırlanışı
Temizlenmiş, yıkanmış balıkları tuzlayıp biberleyin ve 10-15 dakika dinlendirin. Derin bir kaseye koyduğunuz biraya batırın, daha sonra una bulayıp fazla ununu silkeledikten sonra tavada kızdırdığınız sıvı yağda, çevirerek her iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını süzdürün. Önceden ısıtılmış tabaklara alın (Üzerine dilerseniz eritilmiş tereyağı gezdirebilirsiniz). Barbunya tavasını, limon ve maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER (5 kişilik)
* 1 kg barbunya balığı
* Beyaz biber, tuz
* 1 su bardağı bira
* 3 su bardağı elenmiş un
* Kızartmak için sıvı yağ
* Üzerine limon dilimleri
* Yarım demet maydanoz

Tiramisu

Hazırlanışı
Bir plaka keki, cam bir kaba yerleştirin. Üzerine 1 bardak kaynar suda erittiğiniz kesme şekeri ve Nescafe'yi, soğuttuktan sonra kekin üzerine dökün. Süt içinde, 1 çay bardağı unu ve 2 çay bardağı şekeri hafif ateşte iyice eritin. Buna 1 paket vanilya ve rom ilave ettikten sonra, koyulaşınca ateşten alın. Karışıma, çırpılmış 2 yumurta sarısını çok çabuk karıştırarak yedirin. 1 paket labne peynirini karıştırıp, pürüzsüz hale gelince kekin üzerine yayın. Soğuyunca buzdolabına kaldırıp, en az 12 saat bekletin. Üzerine kakao serperek, servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 palaka pasta tabanı
* 1 tatlı kaşığı Nescafe
* 1 adet kesme şeker
* Yarım kg süt
* 1 paket labne peyniri
* 1 çay bardağı un
* 2 çay bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 3 çorba kaşığı rom
* 2 yumurtanın sarısı

Fasulye Kavurması
Hazırlanışı
Fasulyeleri, kılcıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra, 1 cm genişliğinde kıyın. Kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün. Küp şeklinde doğranmış soğanı, tereyağı ile kavurun. Havuç ve domatesi rendeleyip, soğana ekleyin. Karışımı kavurun ve domatesler suyunu çekince yumurtaları ilave edip, karıştırın. Karışıma haşlanmış fasulyeleri ekleyip, tuz ve pulbiber serperek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 1 kg taze fasulye
* 2 adet kuru soğan
* 2 adet yumurta
* 2 adet domates
* 1 adet havuç
* 3 yemek kaşığı tereyağı
* Tuz ve pulbiber




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Mide sorunlarını dert etmeyinEtekte altın çağ
Alerjisi olan çocuğa...Miyofasyal ağrı sendromu
Tıp sözlüğüÇizgi ötesi
Aşk günlüğüBugün Immünoloji Günü
GÜNCEL
Karımı Karımı verin
TV'deki evlilik ve kadın programları, sonunda erkekleri isyan...
İddia için öldü
Emeklilik iyi geldi
Mesih beklemenin İslam'a ve...
Asıl katil fanatizm
10 dakikalık aşk katliamı
Cinayete onay!
SPOR
Kurt Kurt kapanı
Daum'un kozu Aurelio, Güneş'in silahı Szymkowiak. İki takım da...
En zor maçımız
Kazanacağız
İşinize bakın
Kartal'ın hedefi 5x3!
Olimpiyat'ta futbol zirvesi
Beşiktaş'tan Rüştü iddiası
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 17 C,Açık 10 C
ANKARA - Par. Bul. 16 C,Par. Bul. 2 C
IZMİR - Par. Bul. 23 C,Par. Bul. 11 C
ANTALYA - Par. Bul. 24 C,Açık 13 C
ADANA - Par. Bul. 24 C,Açık 13 C
EKONOMİ
IMKB E: 24.056,950 D:% -0,05
DOLAR S: 1,383 D:% 0,77
EURO S: 1,784 D:% 0,37
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu