 |
 |
Yemek hazırlarken şunlara dikkat edin
* Yemekleri sossuz, basit hazırlayın.
* Yemek pişirirken, yemeyin. Taze sebzeler bu kuralın dışındadır.
* Yemek pişirirken yağ gereksinimini azaltmak için yapışmayan tencereler kullanın.
* Yağ kullanmak zorundaysanız, zeytinyağı ya da susam yağını tercih edin.
* Bonfile yerine, hindi eti tüketin.
* 1 tam yumurta yerine 2 yumurtanın beyazını kullanın.
* Fırında pişirilen yiyeceklerde, yağ yerine meyve sosunu tercih edin.
* Bir parça rendelenmiş peynir yemeğe çeşni katar, verdiği kalori de çok azdır.
* Yağda kızartmak yerine tavuk suyu, tuz oranı düşük soya sosu kullanın.
* Sos ve çorbalara krema yerine patates püresi ekleyin.
* Yemek tarifinde yarım kaşık yağdan söz ediliyorsa, siz onun yarısını koyun. Tat duyunuz aradaki farkı anlamaz, fakat bel çevreniz bunu ayırt eder.
* Yağ yerine baharat kullanın. Taze otlar ve baharatlar, kalori ya da yağ korkusu olmadan yemeklerinize çeşni katar.
* Arta kalan yemekleri hemen dondurun, yoksa buzdolabına koyamazsınız ve kendinizi yemek zorunda hissedersiniz.
|
 |
|
|
|
|
|
|
 |
HAVA DURUMU |
|
 |
ISTANBUL - Par. Bul. 17 C,Par. Bul. 11 C |
| |
 |
ANKARA - Par. Bul. 20 C,Par. Bul. 5 C |
| |
 |
IZMİR - Fırtına 18 C,Yağmur 8 C |
| |
 |
ANTALYA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 11 C |
| |
 |
ADANA - Par. Bul. 22 C,Par. Bul. 11 C |
| |
|
|
|
|
 |
EKONOMİ |
 |
IMKB E: 24.541,960 D:% -2,97 |
| |
 |
DOLAR S: 1,363 D:% 1,49 |
| |
 |
EURO S: 1,745 D:% 0,69 |
|
|
|
|
|
AKTÜEL |
 |
|
|
GÜNE BAKIŞ |
 |
|
|
EKONOMİ |
 |
|
|
MAGAZİN |
 |
|
|
|
|
 |
|