Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 18 Mart 2005

Lezzet sofrası



Ispanaklı Garnitür
Hazırlanışı: Patatesleri ve havuçları parmak büyüklüğünde uzun uzun kesin. Ispanakları sadece ortadan 2'ye bölün. Tavaya yağı koyun, ısındıktan sonra havucu atıp 1-2 dakika kavurun. Daha sonra patatesleri atıp 5-6 dakika kavurun ve ıspanağı, soya sosunu, baharatları ekleyerek kavurmaya devam edin. 5 dakika sonra ocağı söndürün. Servis tabağına alın. Dilerseniz, yanında yoğurt ile servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik)
* 400 gr ıspanak
*
2 adet patates
* 2 adet havuç
*
1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı soya sosu
*
Arzuya göre baharat

***
Kaşarlı Köfte
HAZIRLANIŞI
Kıymaya 1 adet soğan rendeleyin. Islatılmış ekmek içini, 1 yumurtayı, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi de katarak, iyice yoğurun. Yoğururken 1 çorba kaşığı su ilave ederseniz, köfte daha yumuşak olur. Hazırladığınız köfteleri, her iki tarafını pembeleştirerek, ayçiçek yağında ateşin altını fazla açmadan kızartın. Kızaran köfteleri bir tepsiye dizerek, üstlerine küçük parçalar halinde kaşar peyniri koyun. Kızdırılmış fırına yerleştirip, peynirler eriyinceye kadar 10 dakika bekletin. Peynirlerin üstüne, kırmızı biber ekin. Haşlanmış sebze ile servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER (4 kişilik)
* 500 gr koyun ve dana karışımı kıyma
*
1 adet yumurta
* 2 küçük dilim bayat ekmek
*
1 baş soğan
* 150 gr kaşar peyniri
*
Kıyılmış maydanoz, tuz, kırmızı biber

***
Ananaslı Tatlı
HAZIRLANIŞI
Bisküvileri dövüp, kırın. Biraz tereyağı ile karıştırıp, servis tabağına koyup buzlukta donmaya bırakın. Kremşantiyi 1 su bardağı sütle çırpın. İçine krem peynirinin yarısını katıp, karıştırın. Bu kanşımı biraz ananas suyu ile sulandırın. Diğer tarafta, kalan ananas suyunu 1 çorba kaşığı mısır unu ile pelte gibi pişirin. Bisküviden yapılmış tartın üzerine kremşantili karışımı dökün, sonra ananasları dizin ve en üste ananas suyu ile yaptığınız pelteyi dökerek, buzdolabına kaldırın. Ananas yerine vişne de kullanabilirsiniz.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 paket yulaflı bisküvi
*
1 paket kremşanti
* 1 bardak süt
*
1 çorba kaşığı mısır unu
* 1 büyük kutu ananas konservesi
*
1 kutu krem peynir
* Biraz tereyağı

***
MUTFAK REHBERİ
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
LİMONUN KURUMASINI ÖNLEMEK İÇİN
*
Limonun kurumasını önlemek için, küçük bir tabağa sirke koyup limonun kesik tarafını sirkenin üstüne yerleştirin. lLimon sert ise, kesmeden önce 1-2 dakika suya batırın. Kestiğinizde göreceksiniz ki, limonlar daha sulu olacak. lPatates, karnabahar ve şalgamı haşladığınız zaman renkleri grimsi olur. Bunu önlemek için kaynayan suya bir miktar limon sıkmanız yeterlidir.

YUMURTA PİŞİRİRKEN
* Yumurtanın haşlanırken patlamasını önlemek için tepesine iğne ile birkaç delik açın. Böylece su rahatlıkla içeriye girer ve yumurtanın patlamasını önler. lBuzdolabından çıkartır çıkartmaz yumurtanızı pişirirseniz, soğuk yumurta ani ısı değişimi nedeniyle genleşecek ve kabuğundan dışarı çıkmak isteyecektir. Bu durumda rafadan yumurta yapmak istediğinizde yumurtanızı cezveye yerleştirmeden önce bir parça limonu her tarafına sürün. lBaşarılı bir omlet yapabilmek için, kullandığınız tavanın çok kuru ve temiz olması gerektiğini unutmayın.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Kemik erimesiÇocuğunuzun zekasını keşfedin
Uykusuzluğa faydalı bitkilerŞeker hastaları nasıl...
Mutlu bir yaşam...Küçük detaylar önemli
Çizgi ötesiMesaj kutusu
Tıp sözlüğüMenopozdaki sorunlar...
'Sağlık İçin El Ele'...
GÜNCEL
Yedizler Yedizler inatçı çıktı
Annelerinin 'Onlara kıyamam' deyip aldırmadığı yediz bebekler azimle...
Tarihi kahpelik!
Maskeli dehşet
Babanın cinneti
Acı şişmanlattı
İstanbul'da yağmur var!
Destan filmi
SPOR
Fener Fener baskını
Sarı-Lacivertliler, 3 forvetle sahaya çıkacak. Anelka, Hooijdonk ve...
Başkan moral verdi
Alay ederler!
Çöketme planı
Çare galibiyet
Sol tarafa Ze Roberto
Aslan'ın kanadı kırık
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 15 C,Par. Bul. 8 C
ANKARA - Par. Bul. 11 C,Açık -1 C
IZMİR - Açık 19 C,Açık 7 C
ANTALYA - Par. Bul. 20 C,Par. Bul. 9 C
ADANA - Açık 19 C,Açık 9 C
EKONOMİ
IMKB E: 24.475,970 D:% -3,38
DOLAR S: 1,330 D:% 0,49
EURO S: 1,776 D:% -0,06
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu