Kuru meyveler, uzmanlar tarafından yakından incelendi ve ilginç sonuçlar elde edildi. Buna göre kuru meyveler vücudumuzu öncellikle serbest radikallere karşı koruyorlar. ORAC analizine göre kuru meyvelerin antioksidan potansiyeli çok yüksek. Özellikle kuru üzüm ve yaban mersini ilk sıralarda yer alıyor.
Kuru meyvelerin içerdiği diğer biyoaktif maddeler: * Beta karoten, antioksidanlar arasında en etkili olanı. Beta karoten kalbi ve dolaşım sistemini serbest radikallere karşı korur. 100 gr kuru erik 140 mikrogram beta karoten içerir.
* Kalyum vücudun su ve elektrolit seviyesini dengeliyor. Ayrıca kasların mineral gereksinimini karşılıyor.
* B1 ve B2 vitaminleri sinir sistemini düzenliyor.
* Demirin kan yapımında çok büyük bir fonksiyonu var.
* İkincil bitkisel maddeler meyvelerin özellikle kenar katmanlarında bulunur. Bunlar bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine, yaşlılık sürecinin yavaşlamasına ve serbest radikallere karşı savunmada etkili. s