Lüfer Izgara Hazırlanışı: Izgarayı sıvı yağ ile yağlayın. Balıkların iyi pişmesini istiyorsanız, her iki taraflarına da bıçakla birer çentik atın. Eğer az pişmiş seviyorsanız, bu işlemi yapmayın. Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karıştırın. Limon suyunun 2 çorba kaşığını bir kenara ayırıp, kalanını balıkların üzerine serpin. Balıkları una bulayıp, fazla ununu silkeleyin. 1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyağı olacak şekilde, bir sos hazırlayın. Balıkları sıcak ızgaraya yerleştirin. Balıklar pişerken, ara sıra hazırladığınız sostan üzerlerine sürerek, her iki tarafını da pişirin. Zeytinyağı-limon sosu ve kıyılmış maydanozla birlikte, sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı * 4 orta boy lüfer, tuz * 30 gr (4 çorba kaşığı un) * Beyazbiber, 2 limonun suyu * 125 ml (1/2 su bardağı) zeytinyağı * Yarım demet maydanoz
Patates Salatası HAZIRLANIŞI Önce salatanın sosunu, zeytinyağı, sirke, tuz, karabiberi çatalla çırparak hazırlayın. Patatesleri kaynar tuzlu suda haşlayıp, kabuklarını soyun ve halka halka dilimleyin. Sıcakken üzerine sosu döküp, karıştırın. Yer elmalarının kabuklarını soyup, 1 çorba kaşığı un kattığınız kaynar suda 20 dakika haşlayıp, küçük küçük doğrayın. Patateslerle karıştırıp, harmanlayın. Körpe kereviz yapraklarını küçük küçük doğrayıp salataya katıp, karıştırın. Tuzunu biberini ekleyin ve ılık olarak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 500 gr yer elması * 500 gr patates * 1 demet kereviz yaprağı * 1 çorba kaşığı un * 8 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi * Tuz, karabiber