1 yıl öncesine kadar kilosu 10 milyon lira olan fındığın fiyatı, 23 milyona satılan bonfileyi bile aşıp, 30 milyon liraya ulaştı.
Fındık... En iyi vitamin kaynaklarından biri. Türkiye, dünya fındık üretiminin ve ihracatının yüzde 75'ini elinde bulunduruyor. Ancak son zamanlarda bu besin kaynağı, maddi durumu yetersiz olan kimselerin tadına hasret kaldığı etten bile daha pahalı olmaya başladı. Perakende satışta geçen yıl kilosu 10-12 milyon lira civarında olan fındığın fiyatı, bu yıl 30 milyona çıktı. Fiyatı yüzde 300 artan fındığa karşılık, en pahalı et çeşidi olarak bilinen bonfilenin fiyatı ise 23 milyon lira... Nisan ayında Doğu Karadeniz'de yaşanan olumsuz hava koşulları ve don nedeniyle, fındık dalında dondu. Fındıkta rekoltenin yüzde 50 düşmesi, fiyatlarda rekor artışa neden oldu. Üstelik fiyatlarda daha da artış bekliyor. Kuruyemişçiler, rekoltenin düşmesiyle fiyatın 35 YTL'ye kadar yükseleceğini öngörüyor.