* Nohut: Sebze hormonu "fitoöstrojen" içerir. Bunlar östrojenin vücuttaki etkilerini dengeler ve menopozun yarattığı etkilere karşı korur. Sebze proteininin en zengin kaynaklarından biridir.
* Kola: Kafein vücudun yorgunluğunu alır ve konsontrasyonu sağlar.
* Üzüm: İçerdiği "elajik" asit sayesinde, menopozun neden olduğu kemik erimesine karşı korur. Kandaki östrojen seviyesini yükselterek de menopoz semptomlarını en aza indirir.
Sistite çare * Kuşkonmaz: Folik asit, C ve E vitaminleri içerir. Yenilen besinlerin vücuttaki zehirli kalıntılarını atmayı sağlar. Karaciğer ve böbreklerin çalışmasını kolaylaştırır, destekler. Bu nedenle doktorlar, sistit hastalarının mutlaka kuşkonmaz yemeleri gerektiğini söylüyor.
Kansızlık için * Hurma: Türüne göre değişse de hurmaların birçoğu yüksek oranda demir içerir. Besin değeri yüksek ve önemli bir enerji kaynağıdırlar. Doğal müshil etkisine sahiptir. Kurutulmuş olanlarına göre, daha yüksek oranda su ve daha düşük kalori içerir.
* Kuru erik: Sadece 2-3 adet yemek dahi, vücudun ihtiyacı olan antioksidanları karşılar. İdrar yolları kaslarını rahatlatır. Bu da kolon kanserine karşı korur. Demir, A vitamini, B6 vitamini ve potasyum içerir. İçerdiği yüksek orandaki bor minerali sayesinde, menopoz dönemindeki kadınlarda östrojen seviyesini dengede tutar.
* Tatlı patates: adrenal salgılayan bezleri güçlendirerek, vücuda enerji sağlar. Fosfor, magnezyum, kalsiyum, C vitami, potasyum ve folik asit içerir.