Besinler, bizi doyurmanın ötesinde; biyolojik bakımdan aktif güçler sayesinde hastalıklara karşı korumak, güçlü ve sağlıklı tutmak görevlerini de üstleniyor.
Domatesteki likopen, çaydaki polifenoller, üzüm çekirdeği yağındaki proantosiyanidinler, soyadaki izoflavonlar, ceviz ve keten tohumundaki omega-3 yağ asitleri, biyolojik gücü yüksek besinlerin en ünlü olanları. Uzmanlar, insanların doğru yiyecekleri tüketerek hastalıklarla daha kolay savaşabileceklerini söylüyor.
ROMATİZMA AĞRILARINA SON * Enginar: Vücuttaki zehri atma etkisi sayesinde başta romatizma olmak üzere gut hastalığı ve eklem yanmasına karşı birebirdir. Folik asit ve potasyum kemikleri güçlendirir.
* Domates: C vitamini boldur.
* Tahıl: İçerdiği doğal kimyasallar, romatizmanın yol açtığı eklem yanmalarını azaltır.
* Hardal: Yapımında kullanılan beyaz hardal taneleri, ısı açığa çıkartma, üretme etkileri sayesinde romatizmal ağrıları hafifletir.
* Zencefil: Uyarıcı etkileri kan damarlarını genişletip kan dolaşımını artırarak, romatizmal ağrıları ve yanmaları yok eder.
* Kekik: Timol adı verilen bir tür doğal yağ, vücuttaki diğer yağların parçalanmalarını sağlar. Kekik yağı, banyoda sürüldüğü zaman romatizma ağrılarını büyük oranda azaltır.
* Balık: Eklem ağrılarını, balık yiyerek azaltabilirsiniz. Somon ve Tuna balığını tercih edin.