Cevizli Kurabiye HAZIRLANIŞI Margarini yoğurdu ve karbonatı unla beraber yoğurun. Bir kapta cevizi, şekeri, tarçını ve yumurtaların aklarını katıp karıştırın. Hamuru dört eşit parçaya bölün uzun uzun açın içine cevizli harçtan 1/4 alıp arasına yayın. Rulo yapıp yanyan kesin. Diğer parçalar için de aynı şeyi uygulayın üzerlerine ayırdığımız yumurta sarılarını sürüp fırına verin. MALZEMELER (6 kişilik) * 1 paket eritilmiş margarin * 3 yemek kaşığı yoğurt * 1 çay kaşığı karbonat * 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi * 1 su bardağı toz şeker * 1 tatlı kaşığı tarçın * 2 yumurta * Alabildiği kadar un
*** Açma HAZIRLANIŞI 1 bardak ılık suda 1 paket yaş mayayı eritin. Bir kaba 1 bardak sütü, sıvıyağı, 3 çorba kaşığı şekeri ve 1 çay kaşığı tuzu koyun. Bir miktar un ilave edin. Hamur haline getirin. Yapılan hamuru 1 saat bekletin. Sonra maya ile bir süre daha yoğurun ve yuvarlak şekil verin. Tepsiye yuvarlak şekilde koyduktan sonra yumurta sarısı sürün. MALZEMELER (4 kişilik) * 1 bardak ılık su * 1 paket yaş maya * 1 bardak süt * 1 bardak sıvı yağ * 3 çorba kaşığı şeker * 1 çay kaşığı tuz * Un, yumurta
*** Peynirli Kek HAZIRLANIŞI Bütün yumurtaları bir kasede çırpın, üzerlerine yoğurt ilave edip, karıştırın. Sonra eritilmiş yağ, beyaz peynir, un ve dereotu katıp, kabartma tozu ile iyice karıştırın. Daha sonra, karışımı önceden yağladığınız kek kabına boşaltıp pembeleşinceye dek pişirin. MALZEMELER (6 kişilik) * 3 adet yumurta * 2 su bardağı un * 2 su bardağı yoğurt * 200 gr beyaz peynir * 1 paket kabartma tozu * 1 çorba kaşığı dereotu * 1 adet (küçük) margarin
*** MUTFAK REHBERİ EZME, SALATA VE MEZELER MUHAMMARA MALZEMELER (6 kişilik) 2 su bardağı ceviz içi 3 dilim bayat ekmek içi 1 adet limon, 3 diş sarımsak 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı yoğurt, tuz Kimyon, kırmızıbiber, karabiber
HAZIRLANIŞI * Cevizleri havanda iyice dövün. Ekmek dilimlerini bir kabın içinde suyla ıslatın. Daha sonra suyunu iyice sıkıp, dövülmüş ceviz içi ile karıştırın. Limon suyu, biber salçası, yoğurt, kırmızıbiber, karabiber, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, kimyon ve tuzu ilave edip, ezerek iyice karıştırın. Muhammarayı servis tabağına alın, maydanoz veya dilediğiniz malzeme ile süsleyerek servis yapın.