Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 27 Aralık 2004

Lezzet sofrası



Cevizli Kurabiye
HAZIRLANIŞI
Margarini yoğurdu ve karbonatı unla beraber yoğurun. Bir kapta cevizi, şekeri, tarçını ve yumurtaların aklarını katıp karıştırın. Hamuru dört eşit parçaya bölün uzun uzun açın içine cevizli harçtan 1/4 alıp arasına yayın. Rulo yapıp yanyan kesin. Diğer parçalar için de aynı şeyi uygulayın üzerlerine ayırdığımız yumurta sarılarını sürüp fırına verin.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 paket eritilmiş margarin
*
3 yemek kaşığı yoğurt
* 1 çay kaşığı karbonat
*
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
* 1 su bardağı toz şeker
*
1 tatlı kaşığı tarçın
* 2 yumurta
*
Alabildiği kadar un

***
Açma
HAZIRLANIŞI 1 bardak ılık suda 1 paket yaş mayayı eritin. Bir kaba 1 bardak sütü, sıvıyağı, 3 çorba kaşığı şekeri ve 1 çay kaşığı tuzu koyun. Bir miktar un ilave edin. Hamur haline getirin. Yapılan hamuru 1 saat bekletin. Sonra maya ile bir süre daha yoğurun ve yuvarlak şekil verin. Tepsiye yuvarlak şekilde koyduktan sonra yumurta sarısı sürün.
MALZEMELER (4 kişilik)
* 1 bardak ılık su
*
1 paket yaş maya
* 1 bardak süt
*
1 bardak sıvı yağ
* 3 çorba kaşığı şeker
*
1 çay kaşığı tuz
* Un, yumurta

***
Peynirli Kek
HAZIRLANIŞI
Bütün yumurtaları bir kasede çırpın, üzerlerine yoğurt ilave edip, karıştırın. Sonra eritilmiş yağ, beyaz peynir, un ve dereotu katıp, kabartma tozu ile iyice karıştırın. Daha sonra, karışımı önceden yağladığınız kek kabına boşaltıp pembeleşinceye dek pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 3 adet yumurta
*
2 su bardağı un
* 2 su bardağı yoğurt
*
200 gr beyaz peynir
* 1 paket kabartma tozu
*
1 çorba kaşığı dereotu
* 1 adet (küçük) margarin

***
MUTFAK REHBERİ
EZME, SALATA VE MEZELER MUHAMMARA
MALZEMELER (6 kişilik)
2 su bardağı ceviz içi
3 dilim bayat ekmek içi
1 adet limon,
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı yoğurt,
tuz
Kimyon,
kırmızıbiber,
karabiber

HAZIRLANIŞI
*
Cevizleri havanda iyice dövün. Ekmek dilimlerini bir kabın içinde suyla ıslatın. Daha sonra suyunu iyice sıkıp, dövülmüş ceviz içi ile karıştırın. Limon suyu, biber salçası, yoğurt, kırmızıbiber, karabiber, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, kimyon ve tuzu ilave edip, ezerek iyice karıştırın. Muhammarayı servis tabağına alın, maydanoz veya dilediğiniz malzeme ile süsleyerek servis yapın.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Romatizmanın her biri...Limon aroması astıma iyi geliyor
En kesin çözüm aşı olmakİyi hazırlanırsa etkisi artıyor
Vücudumuz için çok gerekli...Fıtık boğulmalarına dikkat
Pişirme yöntemi de çok önemliAltın gibi sebze: Brokoli
Sen aşıksın arkadaş!Mey ve ve sebze ile güzelleşin
Mükemmel duda klara sahip...Zayıflatan öneriler
30 yaş makyajının sırlarıGöğüslere masaj
GÜNCEL
Seçil'in Seçil'in seçimi!
2 çocuk annesi olan genç kadın, aşık olduğu fayans ustasına minibüsçü...
Rol kesemem abi
Geç anne ol uzun yaşa
20 milyona saray yavrusu
Elma sirkesi şifa dağıtıyor
Enkaz değil tsunami yuttu
Ünlüler de dehşeti yaşadı
SPOR
Hamit Hamit seferi
Fenerbahçe, Schalke'de oynayan gurbetçi futbolcunun transferini...
Mehmet Yılmaz'a kanca
Beşiktaş'tan müthiş atak
Sona kalmaz
Bomba gibiyim
Carew'e bir fırsat daha
Cimbom'u ateşledi!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 13 C,Par. Bul. 9 C
ANKARA - Par. Bul. 5 C,Par. Bul. -6 C
IZMİR - Par. Bul. 17 C,Par. Bul. 7 C
ANTALYA - Par. Bul. 20 C,Par. Bul. 8 C
ADANA - Par. Bul. 15 C,Açık 6 C
EKONOMİ
IMKB E: 24,430 D:% -0.08
DOLAR S: 1,378,000 D:% -1.15
EURO S: 1,855,000 D:% -0.48
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu