Elbasan Tava Hazırlanışı: Soğanları küp şeklinde ince ince doğrayın. Kalın dipli bir tencerede soğanı ve kuzu etini birlikte 40-45 dakika pişirin (et suyunu çekip yumuşuncaya kadar). Pişen etleri fırına dayanaklı cam bir tepsiye alın. Başka bir kapta ise un, yumurta ve yoğurdu iyice karıştırıp tepsideki etin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış sıcak fırında 15-20 dakika daha pişirin. Yanında yeşillekle birlikte, sıcak olarak servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) * 2 adet orta boy soğan * 1 kg kemikli kuzu eti * 350 gr yoğurt * 2 adet yumurtanın beyazı * 4 yemek kaşığı un * tuz ve karabiber
*** Kestaneli Sufle HAZIRLANIŞI Kestaneleri yarın, kabukları soyuluncaya dek sıcak suda haşlayın. Bir tencerede, süt ve soyulmuş kestaneleri kaynatın ve blendırdan geçirin. Kestane püresini hafif ateşte ısıtın ve çikolata ilave ederek karıştırın. Yumurta sarılarını ilave edin. Kar haline getirilen yumurta aklarını ve krem şantiyi kestane püresine katın. Servis tabağına döküp, buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuk olarak servis yapın. MALZEMELER * Yarım kg kestane * 4 adet yumurta * 150 gr çikolata * 50 gr şeker * Krem şanti, süt