İzmir Köfte HAZIRLANIŞI Kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ıslatılıp sıkılmış ekmek içini, tuz, karabiber ve maydanozu koyup, iyice yoğurduktan sonra ıslak avuçlarla oval şekil vererek 1 parmak kalınlığına getirin. Patatesleri soyup yuvarlak dilimler şeklinde kesin. Kızdırılmış sıvı yağda, patatesleri kızartıp bir tepsiye dizin. Sonra aynı yağda köfteleri kızartıp, patateslerin üzerine koyun. Kabukları soyulmuş, zar şeklinde doğranmış domatesleri az miktarda sıvı yağ ile pişirin veya sulandırılmış domates salçasını koyup 2 dakika kavurun. Yarım bardak su ilave edip kaynatın ve köftelerin üzerine dökün. Kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gr orta yağlı kıyma * 3 adet domates veya 4 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası * 4 adet patates, sıvı yağ * 3 dilim ekmek içi * 1 adet soğan, maydanoz * Karabiber, tuz
Domates Çorbası HAZIRLANIŞI Domatesleri, kabuklarını çıkartarak rendeleyin. Bir tencerede yağı eritin, unu katarak yağda sarartın. Üzerine domates salçasını ve domatesleri katarak, iyice öldürün. Yavaş yavaş et suyunu ilave edin, tuzunu da ekleyerek 10 dakika kaynatın. Servis yaparken üzerini rendelenmiş kaşar peyniri, kıtır ekmek parçaları veya maydanoz ile süsleyin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 5 adet domates * 1 kaşık domates salçası * 2 kaşık un * 1 kaşık yağ * 8 bardak et veya tavuk suyu
Ayva Tatlısı HAZIRLANIŞI Ayvaları soyup 2'ye bölün ve 6 dakika haşlayın. Şekerin 200 gramını ayvaların suyunda 2-3 dakika kaynatın. Ayvaları tekrar karanfille birlikte şekerli suya katın. Hafif ateşte 1.5 saat pişirin. Ara sıra şerbeti ayvaların üzerine gezdirin. Kalan toz şekeri, karamelleştirmek için kavurun. Yarım limon suyunu da ekleyin. Şeker kaynadığında ateşten alın ve karıştırın. Kaynayan ayva şerbetinden ilave edip, karameli kıvamında tutun ve ayvalara ekleyin. Servis tabağında, kaymakla servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 4 orta boy ayva * 1 su bardağı su * 250 gr toz şeker * 2 adet karanfil * 2 rulo kaymak * 1 adet limon