Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 13 Aralık 2004

Lezzet sofrası



Fırında Patlıcan
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyup, 1 cm kalınlığında uzunlamasına doğrayın. Üzerine tuz ekip, yarım saat bekletin. Yıkayıp kurulayın ve kızgın sıvı yağda kızartın. Domatesleri ortalarından 2'ye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Tencereye koyup içine sarımsak, kıyılmış maydanoz, kekik ve zeytinyağı katın. Domatesleri suyu çıkana dek pişirin ve kevgirden geçirin. Tuz, biber serpin. Bir fırın kabına, bir tabaka domates sosu, bir sıra patlıcan yayın ve kaşar peyniri serpin. Kalan domates sosuyla patlıcanları da üzerine yerleştirin. Üstüne kaşar peyniri serpip, fırında kızartın.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 kg patlıcan
*
1 yemek kaşığı tuz
* 4 orta boy domates
*
1 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
*
Kekik, kıyılmış maydanoz
* Tuz, karabiber, sıvı yağ
*
1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

***
İç Pilav
HAZIRLANIŞI
Ciğeri, küçük parçalar halinde doğrayıp 1 kaşık yağla sote yapın. İnce doğradığınız soğanı, çam fıstığını, 2 kaşık yağda hafifçe kavurun. Ayıklanmış ve yıkanmış pirinci, 3 bardak sıcak et suyunu, soğana katın. Tuz, karabiber, yenibahar, kuşüzümü, şeker ve soyulup küçük parçalar halinde doğranmış domates koyup, kısık ateşte pişirin. Pilav suyunu çekince, sote edilmiş ciğerle kıyılmış dereotunu karıştırın. 30 dakika demlendirip, servis yapın.
MALZEMELER (10 kişilik)
* 2 bardak pirinç
*
3 bardak su veya et suyu
* 1 orta boy soğan
*
2 orta boy domates veya 1 kaşık salça
* 1-2 adet tavuk ciğeri
*
1 kahve fincanı dolma fıstığı
* 1 kahve fincanı kuşüzümü
*
Dereotu, tuz, karabiber
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
*
3 yemek kaşığı margarin

***
Tarçınlı Elma Tatlısı
HAZIRLANIŞI
Elmaları ortadan 2'ye ayırın. Çekirdek yataklarını çıkartın. Kabuklarını soyarak, yarım parmak inceliğinde yuvarlak doğrayın. Üstlerine pudra şekeri serpin. Bir kapta un ve 4 yumurta sarısını bir kahve fincanı suyla ezerek yoğurt kıvamına getirin. Yumurta aklarını kar oluncaya kadar çırpın ve unlu bulamaca karıştırın. Elma dilimlerini önce unlayın, sonra da bulamaca batırıp, kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Soğumadan, vanilyalı pudra sekerine bulayın. Servis tabağına alıp, üzerine tarçın serpin.
MALZEMELER (4 kişilik)
* 1 kg mayhoş elma
*
150 gr (1 bardak tepeleme) un
* 4 adet yumurta
*
1 paket vanilya
* 2 çay kaşığı tarçın
*
1.5 su bardağı pudra şekeri
* 1.5 bardak ayçiçeği yağı

***
MUTFAK REHBERİ
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
*
Yumurta lekesini çıkarmak için önce soğuk suda bekletmeli sonra ılık sabunlu suda yıkamalısınız.

* Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın. Daha sonra bolca durulayın.

* Rafadan pişireceğiniz yumurtaların çatlamaması için kabın içine fincan tabağı koyarsanız, çatlamasını önlersiniz.

* Domatesi kolay soymak için, bıçağın sırtıyla kabuklar, soyulacak yönün tersine sürtülür. Bir de kaynar suda bir dakika bekletilir.

* Patlıcanların acısını almak için, soyunca tuzlu suda bekletilir.

* Sosislerin patlamasını önlemek için; fırın yada ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanız yeterli olacaktır.

* Çikolata sosu hazırlanırken içine biraz kahve konursa tadı çok daha değişik olur.

* Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız. Unla beraber çöplerde düşer.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
RAI Kapsül tedavisi...Sigara, idrar kaçırma sebebi
Bebek masajı boy uzatıyorHangi hastalığa hangi meyve...
Titizlik çocuklara zarar veriyorHazan rüzgarları
Mevsime göre parfümŞu para meselesi
Aşk günlüğüSaç bakımı ve sağlığı
Çizgi Ötesi
GÜNCEL
Şampiyonu Şampiyonu yaşatın
Bir dönemin altın çocuğu olan eski milli yüzücü, kas erimesi...
Savcının oğlunu bile gasp...
Evlat acısı
Gönüllü aile bakacak
Gerçeğini aratmadı
Cezalar yüzde 11 artıyor
Sirion'da 2 milyarı aşan yıl...
SPOR
Zirve Zirve Ateş-lendi
Cimbom, günlerdir sonucu merakla beklenen Dünya Derbisi'nde zafere...
Cimbom hak etti
Marco'yu aradık
Rakibi ezdik
Düzlüğe çıktık
Kopmak yok
Horoz uyandı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 10 C,Açık 5 C
ANKARA - Kapalı 3 C,Par. Bul. -6 C
IZMİR - Par. Bul. 13 C,Par. Bul. 2 C
ANTALYA - Par. Bul. 17 C,Açık 5 C
ADANA - Par. Bul. 11 C,Par. Bul. 3 C
EKONOMİ
IMKB E: 23,635 D:% 3.01
DOLAR S: 1,430,000 D:% -0.63
EURO S: 1,898,000 D:% -0.11
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu