Cordon Blue Hazırlanışı Etleri az yağlı tavada hafifçe kızartın. Sonra alüminyum folyonun üzerine alın. Aynı tavada mantarları soteleyin ve etlerin üzerine dökün. Soğan ve domatesi yuvarlak olarak dilimleyip, mantarların üzerine yerleştirin. Baharatları üstüne serpiştirin. Birer dilim taze kaşar peynirini de koyup, folyoyu kapatın. 175-200 derece ısıtılmış fırında, 30 dakika kadar pişirin. Alüminyum folyo ile birlikte servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 4 parça ince dövülmüş biftek * 250 gr mantar, 1 soğan * 1 adet domates, karabiber * 4 dilim taze kaşar * 1 çay kaşığı kekik * Tuz, kırmızıbiber
*** Cevizli Kadayıf HAZIRLANIŞI Burma kadayıftan avuç içi kadar parçalar kopartıp, içine dövülmüş ceviz yerleştirin ve dolma sarar gibi sarın. Ayrı bir kapta, süt ve yumurtayı çırpın. Kadayıf dolmalarını bu malzemeye batırın ve daha önce bir tavada kızdırdığınız sıvı yağda kızartın. Diğer bir tencerede su ve şekeri kaynatın ve kaynamak üzereyken limon suyunu ekleyin. Ilıması için bir kenara alın. Kadayıf dolmalarını, sıcakken ılımış şerbete atın. Dolmalar şerbetini çekince, kaymakla birlikte servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 200 gr ceviz * 2.5 su bardağı toz seker * Yarım kg kadayıf * 4 adet yumurta * 2.5 su bardağı su * 1 su bardağı süt, yarım limon * Kızartmak için sıvı yağ * Üzerine kaymak
*** Domatesli Pilav HAZIRLANIŞI Bir tencerede kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesleri margarinle birlikte, domates suyunu çekene kadar kavurun. Ayıklanıp yıkanmış pirinci ilave edin. 1-2 defa karıştırıp, 3 su bardağı suyu ve tuzunu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 30 dakika kadar dinlendirip, sıcak olarak servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) * 2 su bardağı pirinç * 2-3 adet domates * 1 çorba kaşığı margarin * 1 tatlı kaşığı tuz