- Parmak ucundan hastalık teşhisi... - Kalbinizi kivi yiyerek koruyun... - Kanser riski...
***
Kalbinizi kivi ile koruyun
Danışman hekim Neslihan Lemi İbrahimoğlu, Türkiye'de tüketimi son yıllarda yaygınlaşan kivi meyvesinin, yaşlanmayı durdurmaktan beynin daha iyi çalışmasını sağlamaya kadar birçok faydasının olduğunu belirterek, kivinin doğal vitamin deposu olduğuna dikkat çekiyor. Kivi meyvesinin stresten kalp krizini önlemeye, yaşam kalitesini yükseltmekten bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar birçok faydasının olduğunu dile getiren Neslihan Lemi, günümüz yaşam koşullarında doğal beslenme kaynaklarına ilginin her geçen gün arttığını belirtiyor.
KİVİ YİYİN, SAĞLIKLI KALIN Sebze ve meyvelerden alınan doğal vitaminler; sağlık, zindelik ve güzelliğin temeli... Kivi meyvesi, diğer 26 popüler meyve çeşidine göre her 10 gramında en fazla besin içeren meyve, özellikle C vitamini bakımından çok zengin. Bilindiği gibi C vitaminin küçük yaraların iyileşmesinde, hastalıklara karşı vücudun doğal direncinin artırılmasında, demir emiliminde ve sinir sisteminin sağlıklı tutulmasında önemli etkisi var.
STRES DÜŞMANI Sağlıklı ve dengeli beslenmek, strese karşı vücudun direncini artırıyor. Kivi, beyin aktivitelerinde sakinleştirici etkiye sahip Serotonin gibi maddeleri içeriyor. Ayrıca düşük sodyum ve yüksek potasyum içeriğiyle, kalp basıncı üzerinde olumlu etkiye sahip. Kalp ve damar sağlığı açısından kolestrolün düşürülmesinde etkili bir madde olan petkin, kivide bol miktarda bulunuyor. Antioksidan C ve E vitaminlerinin damar tıkanmasını önleyici etkileri ile de kivi tam bir kalp dostu...