Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 07 Aralık 2004

Lezzet sofrası



Acıbademli Muhallebi
Hazırlanışı
Jelatini, içi soğuk su dolu bir kaba yerleştirin. Mikserde toz şekeri ve yumurta sarılarını çırpıp bir kerede sıcak sütü ekleyin. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Krema yoğunlaşmaya başladığı zaman jelatini katın ve karıştırıp ılımaya bırakın. Bir puding kalıbını yağlayıp dibine iki çeşit bisküviyi ufalayarak döşeyin. Ilık suda yumuşatılmış kuş üzümünü ılık kremaya katın. Meyve şekerlemelerini ve limonun rendelenmiş kabuğunu ilave edip iyice karıştırın. Bisküvileri, üzerlerine kremayı yayıp 4 saat kadar buzdolabında bekletin. Bu arada çikolatayı içi sıcak su dolu başka bir kaba oturtarak biraz ısıtın. Çözülüp hafifçe ılınmaya başladığı zaman kalan kuş üzümünü ve hazır çiğ kremayı katın. Kremayı, çikolata sosuyla beraberce servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik)
* 2 bardak süt, 4 yumurta sarısı
*
1 limon, bademyağı
* 25 gr toz jelatinl 1 su bardağı toz şeker
* 3 kedi dili bisküvi
*
2 çorba kaşığı kuş üzümü
* 1 su bardağı toz şeker
*
100 gr sütlü çikolata
* 1 su bardağı çiğ krema
*
100 gr acıbadem bisküvisi
* 1 çorba kaşığı ince doğranmış meyve şekerlemesi

***
Ekşili Çorba
HAZIRLANIŞI
Sekiz su bardağı suya bir çorba kaşığı tuz atıp, kaynatın. Kaynayınca içine mercimek ve yarmayı katıp, bir saat kadar pişirin. Daha sonra buna ayıklanmış semiz otu, salça, nane, kırmızı biber ve limon suyunu ilave edip, 10 dakika daha kaynatın. İki diş dövülmüş sarmısağı da kattıktan sonra servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 su bardağı kırmızı mercimek
*
1 çorba kaşığı domates salçasıl Yarım su bardağı buğday yarması
*
2 diş sarmısak, tuz
* Yarım semiz otu
*
8 su bardağı su, kuru nane
* Kırmızı biber, 1 limonun suyu

***
Kolay Börek
HAZIRLANIŞI
Rendelenmis peynir, yoğurt, yumurta, tuz ve kabartma tozunu karıştırın. Aldığı kadar elenmiş unu ilave edip çok yumuşak bir hamur hazırlayın. Bolca unlayıp 1 santim kalınlığında açın. Üç parmak genişliğinde kareler halinde kesin. Kızgın sıvı yağın içine atıp hafif sallanarak kızartın. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine çıkartın.
MALZEMELER (4 kişilik)
* 2 su bardağı yoğurt
*
3 yumurta
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
*
Küçük bir kalıp beyaz peynir
* 2- 3 çay kaşığı tuz
*
Aldığı kadar un
* Kızartmak için 2 su bardağı zeytinyağı

***
MUTFAK REHBERİ
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
Saklama yöntemleri...

*
Besinleri daha uzun süre (bir seneye kadar) saklamak için buzdolabı kaplarını kullanın. Yemek artıklarını değerlendirmek için pratik öneriler:

*
Buzdolabınızda tek tek kalmış sebzeler varsa, bunları bir arada pişirerek sebze çorbası yapabilirsiniz. Bunun için havuç, soğan, pırasa, ıspanak, kereviz, brokoli gibi sebzeleri tencerede haşlayın. İsteğe göre kemik suyu da ekleyebilirsiniz.

* Kalan midyeleri bir buz kabına koyup buzlukta dondurun. Yemeklerinize küçük parçalar halinde atıp hoş bir koku verebilirsiniz.

* Artmış biftekler, bolonez sos yapmak için harika bir malzemedir. Ya da bu biftekleri küçük parçalar halinde doğrayıp tas kebabı da yapabilirsiniz.

* Bayatlamış peksimet, kızarmış ekmek ve tuzlu bisküvi parçalarını havanda dövün. Bu malzemeyi köfte ya da etlerde galeta unu olarak kullanabilirsiniz.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Uzun ömürlü giysilerAcaba hamile miyim?
Bebeklerde kansızlığa dikkat!Ultrason endişesine son nokta
Kaşlar ve yaşFar seçimi ve gölgeleme...
Ter kokusunu engellemek...Sağlıklı bir yaşam için
Çocukta aşırı saldırganlıkDüşük kan basıncına karşı su
Sarılık, beyne hasar veriyorMesaj kutusu
Sizin şiirlerinizÇizgi ötesi
GÜNCEL
En En acı bekleyiş
Rol aldığı oyunun provasında başına düşen dekor yüzünden yoğun bakıma...
Tanker dehşeti!
Buna ne diyecek!
Tecavüzcü hırsızlar
Yorgun kurşun başına saplandı
Cinnet
Oğlu için didiniyor
SPOR
3 3 Yıldıza kanca
Real Madrid, Monaco, Deportivo, İnter ve Liverpool kulüplerinin,...
Kartal da Uğur'u gündemine aldı
G.Saray, Felipe için bastırıyor
Tribünden kaçış!
Fener'i çözdü
Adım adım ileri
İyi olan oynar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 12 C,Par. Bul. 7 C
ANKARA - Par. Bul. 6 C,Par. Bul. -3 C
IZMİR - Par. Bul. 18 C,Par. Bul. 7 C
ANTALYA - Par. Bul. 20 C,Par. Bul. 10 C
ADANA - Par. Bul. 15 C,Par. Bul. 4 C
EKONOMİ
IMKB E: 23,050 D:% 0.18
DOLAR S: 1,398,000 D:% -0.50
EURO S: 1,877,000 D:% -0.42
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu