'Ekmek teknemizi yıkmaktan vazgeçin' Biz Balıkesir'de yaşayan bakkal bayi ve büfecileriz. Ancak yıllardır nafakamızı çıkardığımız işyerlerimiz, yıkılacak. Çünkü bizim işletmeciliğini yaptığımız iş yerlerimiz belediyeye ait. Belediye yetkilileri aldıkları karar doğrultusunda, işyerlerimizi yıkacaklarını açıkladı. Bize gelen duyumlara göre 78 işyeri yıkalacağı söyleniyor. Bu kararı verenlerin yürekleri hiç sızlamıyor mu? Yüzlerce insan geçimini buralardan sağlıyor. Kimimizin aileleri oldukça kalabalık. İşyerlerimiz de yıkılarsa bizler nasıl geçineceğiz?
'YENİ İŞSİZLER KAPIDA' Zaten ülkemizde yüksek bir oranla işsizlik sorunu var. Balıkesir'deki 78 işyerinin yıkılmasıyla işsizler ordusuna yeni insanlar eklenecek. Ailelerimizle birlikte kara kara düşünmeye başladık. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bize yardım eli uzatmasını bekliyoruz. Zaten işsizlik sorunu var kenyenileri eklenmesin.Esra hanım sizde bizim sesimizi sayın başbakana duyurmamıza yardımcı olursanız çok memnun oluruz. (Balıksesirli esnaflar)
'BİR CEVAP BEKLİYORUM' APARTMANIMIZIN bodrum katı sığınakkapıcı dairesi ve kalorifer dairesi olarak imarda kayıtlıdır. Fakat kalorifer dairesi şu anda vardır. Kalan diğer bütün boş yerler kapıcı dairesi olarak yapılmıştır. Yönetici, ortak yerlerin kullanımında hiçbir yönetim kurulu kararı almadan hiçbir daire sakinine sormadan kendi başına yapmıştır. Ben daire sakini olarak hakkımı nasıl aramalıyım? Özellikle bir yetkilinin bu soruma cevap vermesini istiyorum. Belediyeye yapılan şikayetlerde yıkım kararı alınır mı? (Suna Özel- Kadıköy-İstanbul)
'Yurtta asansör yok' Benim sorunum biricik kızımın kaldığı yurtla ilgili. Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi'nde okuyan kızım Mehmet Akif Ersoy Kız Yurdu A Blok'ta kalıyor. 450 öğrencinin kaldığı bu yurtta bodrum kat dahil asansör hiçbir yerde çalışmıyor. Kızım 7. katta kalıyor. Kantin, bodrum katta yapılmış. Bu nedenle öğrenciler yemeklerini bodrum katında bulunan kantinde yapıyor. Yani öğrenciler her gün onlarca basamaklı merdiveni tırmanmak zorunda kalıyor. 5 katlı binalarda asansör zorunluluğu olan ülkemizde bu kız öğrenci yurdunda nasıl olur da asansör çalışmaz. Arızalı ise tamiri niçin yapılmaz? "Ünivirseteye giden bu kızlar asansörü kullanamaz" mantığı mı güdülüyor. Yurt yönetecilerine sesleniyorum: Lütfen sbu öğrenci yurdunu AB'ye uyumlu bir yurt haline getiriniz. (Bir öğrenci velisi)
'ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR' BEN Diyarbakır'da yaşıyorum. Bu yörede çoğu köyde öğretmen yok. Olanlar ise ya vekil ya da ücretli öğretmen. Bu öğreticilerin çoğu da lise veya 2 yıllık yüksek okul mezunu. 200-300 milyona çalışıyorlar. "Boşta gezmektense küçük de olsa bir kazanç kapısı" diyorlar. Eğitimin temeli olan ilköğretim ne hallerde ve yetkililer bu konuda hiçbir şey yapmıyor. Aksine çıkıp her yerde "Öğretmen açığım yok" diyor. Bu iş yine siz aydınlara kaldı. Lütfen bu konuyu gündeme getirin. (Duyarlı bir vatandaş)
'Bu nasıl bir eşitlik?' Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada Fen-Edebiyat ve Eğitim Fakültesi'nin eşit olduğu söyleniyor. Ama sadece açıklamada kalınıyor oysa uygulamada öyle bir şey yok. Niye derseniz, çünkü 8 bin Fen-Edebiyat Fakülte mezunu sınıf öğretmenliği sertifikası olduğu halde sınıf öğretmenliğine başvurular kabul edilmiyor. Bu nasıl bir eşitlik? Peki devletin verdiği bir söz vardı elinde sınıf sertifikası olanlar açıkta bırakılmayacaktı. Merak ediyorum 8 bin kişi dört yıldır atama bekliyor daha kaç yıl daha bekleyecek? En önemlisi Sayın Milli Eğitim Bakanı Fen-Edebiyat kökenli olduğu halde nasıl böyle bir zulüm yapıyor anlamış değilmi. Sizden isteğimiz sınıf öğretmenliğine başvurularımızın kabul edilmesi ve bu yardımda bulunulması. (Bir grup fen-edebiyat mezun)