İngiltere Gıda Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Ian Johnson; lahana, karnabahar, brokoli ve Brüksel lahanası gibi sebzelerin bağırsak kanserine karşı koruyucu etkisinin yanında, kanser hücrelerini kanser ilaçlarıyla aynı etkiyi göstererek yok ettiğini belirtti. Johnson, bu sebzelerden haftada iki ya da üç porsiyon yemenin bağırsak kanserine karşı koruma sağlayacağını söyledi. Ian Johnson, ayrıca turpgillerin bir bileşeni olan 'sinigrin' maddesinin vücutta çözülmesinin kanser hücrelerini öldürdüğünü, bu çözülmeden kaynaklanan ve AITC adı verilen aktif kimyasal etmenin sebzeler doğrandığında, çiğnendiğinde ve sindirildiğinde ortaya çıktığını söyledi. Turpgiller özellikle akciğer ve prostat kanserlerine karşı koruma sağlıyor.