Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 27 Kasım 2004

Lezzet sofrası



Bulgurlu Köfte
HAZIRLANIŞI
Soğanı piyazlık doğrayın. Sarımsakları kıyın. Biberleri, tohumlarını çıkartıp kıyın. Havucu, kabuğunu kazıyıp halka halka doğrayın. Bulgurları ayıklayıp, yıkayın. Derin bir kapta kıyma, köfte harcı, su ve bulguru yoğurun. Küçük toplar halinde yuvarladığınız köfteleri, una bulayıp, tabağa alın. Margarini kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve sarımsakları ilave edip kavurun. Çarliston biberleri ve havuçları ilave edip, kavurmaya devam edin. Et suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip kaynatın. İçine köfteleri atın. Pişince ocaktan alın. Bir kasede yumurta, limon, nane ve pul biberi çırparak köfteye ilave edin.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 500 gr kıyma, 2 diş sarımsak
*
Yarım su bardağı bulgur
* 2 yemek kaşığı margarin
*
1 soğan, tuz , karabiber
* 2 çarliston biber, 1 havuç
*
Yarım paket köfte harcı
* 1 yarım çay bardağı su
*
4 su bardağı et suyu
* Köfteleri bulamak için un
* Sosu:
1limon suyu
* 1 yumurta sarısı, nane, pul biber

***

Ananaslı Tatlı
HAZIRLANIŞI Bisküvileri dövüp, kırın. Biraz tereyağı ile karıştırın, servis tabağına koyup, buzlukta donmaya bırakın. Krem şantiyi bir su bardağı sütle çırpın. İçine krem peynirin yarısını katıp, karıştırın. Bu karışım biraz ananas suyu ile sulandırın. Diğer tarafta kalan ananas suyu, bir çorba kaşığı mısır unu ile pelte gibi pişirin. Bisküviden yapılmış tartın üzerine krem şantili karışımı dökün. Üzerine ananasları dizin ve en üste ananas suyu ile yapılan pelteyi dökün. Buzdolabında soğutun.
MALZEMELER (2 kişilik)
* 1 paket yulaflı bisküvi
*
1 paket krem şanti
* 1 su bardağı süt
*
1 çorba kaşığı mısır unu
* 1 büyük kutu ananas konservesi
*
1 kutu krem peynir
* Az miktar tereyağı

***
Ezme Patates Salatası
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup püre makinesinden geçirin. İncecik kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ilave edin. 1 fincan zeytinyağı, 1 limon ve tuzu iyice çırpın patates püresine yedirin. Salatayı servis tabağına alın. Kenarını domates, salatalık, havuç, haşlanmış yumurta ve zeytinle ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik)
* 3-4 adet patates
*
Yarım demet maydanoz
* 5-10 tane zeytin
*
2 adet haşlanmış yumurta
* 1 adet domates, tuz
*
Salatalık, havuç, limon
* 1 fincan zeytinyağı

***
MUTFAK REHBERİ
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
Et yemeklerini pişirme yöntemleri But parçalamak

*
Hayvanın cinsinin önemi yoktur. Sadece kuralları uygulamak yeterlidir. Önce keskin bir bıçakla but kemiğini izleyerek eti ikiye yarın. Daha sonra butu çevirin ve tekrar kemiğe değerek eti kesmeye devam edin. Ayrılan parçaları çapraz olarak dilimlere kesin.

Microdalga fırın nasıl kullanılır?
*
Mikrodalga fırının kullanımı; teknolojinin sunduğu yenilikler sayesinde mutfakta işler daha kolay ve zevkli hale gelir.

* Az zaman harcayarak mükemmel lezzetler yaratmamızı sağlayan ürünlerden biri de mikrodalga fırınlardır. Farklı bir pişirme tekniğine sahip bu fırınlar ile ilgili bilmek istedikleriniz:

* Fırının nem oranını artırmak için, içine su dolu bir bardak koyun.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Omuz ağrısı nedenleriYenidoğanlarda sarılık
Aşkın özel anlamlarıNicole'ün dolabında neler...
Pratik MaskelerEn doğal hediyeler bu mağazada
Daha genç görünmek içinÇizgi ötesi
Aşk günlüğüSizin şiirleriniz
Ek besine geçişKısırlık hakkında bilmek...
Damla damla güzelleşinYağlı ciltler
GÜNCEL
Tansu'nun Tansu'nun kaderi
Doğuştan Fenilketonüri hastası olan küçük Tansu, yaşamı boyunca özel...
114'lük hayat pınarı
Böyle sevgi görülmedi
13 yıllık taciz kanlı bitti
14 yıl 'erkek' olarak yaşadı
Fıkra gibi yüzük hırsızlığı
Bankacı kıza 12 yıl istendi
SPOR
Başkent Başkent Aslanı: 1-0
Sarı-Kırmızılı takım çekinerek gittiği Ankara deplasmanında, Hakan...
Çok iyi oynadık
Omuz omuzayız
Daum'un timi hazır
Beşiktaş şokta
Kayıp istemem
Barça şovunu yapar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 7 C,Par. Bul. 4 C
ANKARA - Kapalı 1 C,Kapalı -6 C
IZMİR - Par. Bul. 8 C,Par. Bul. -3 C
ANTALYA - Par. Bul. 12 C,Par. Bul. 3 C
ADANA - Yağ. Ola. 12 C,Par. Bul. 5 C
EKONOMİ
IMKB E: 23,293 D:% -0.73
DOLAR S: 1,422,000 D:% -0.35
EURO S: 1,885,000 D:% -0.11
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu