Reçeteler * 5 saat aç ve susuz durduktan sonra 2 tane az çekirdekli, ince kabuklu ham elma rendelenip yenir. Yine 5 saat boyunca aç, susuz durulur. 6 hafta devam edilir. Bu uygulandığı süre içinde çiğ sebze, çiğ meyve ve nişastalı şeyler yenilmez. * Kahvaltıdan önce 1 çay bardağı ılık suyla 1 hardal danesi yutulur. Ertesi gün 1 tane artırılır. Böylece 20 daneye kadar çıkılır. 21'inci günden itibaren de her gün 1 tane eksilterek 1 taneye kadar inilir. Sonra 1 hafta ara verilir. Şikayetler devam ediyorsa aynı şekilde devam edilir. * 100'er gram azak eğiri kökü + civanperçemi + 200 gram binbirdelik otu karıştırılır, 1 bardak kaynar suya 1 tutam konup 5 dakika demlendirilir. Yemeklerden yarım saat önce birer bardak içilir.
Ruhsal mide gastriti ve mide özsuyu azalması Gerekli bitkiler: * 25 gr su yoncası yaprak
* 20 gr oğutotu yaprağı
* 20 gr nane yaprak
* 20 gr kediotu kökü
* 20 gr sarı kantaron sapı
* 15 gr mavi centiyane yaprağı
* 30 anason tohumu
* 30 gr dereotu tohumu Hazırlanışı: Karıştırılan bu bitkilerden 2 çorba kaşığı kadarı 0.5 lt kaynar su ile haşlanıp 2 saat bekletilir, günde 3 defa yemeklerden evvel birer çay bardağı içilir.
İkinci reçete: * 100 gr beyaz civanperçemi çiçeği
* 20 gr pelin otu sapı
* 40 gr sarı centiyane kökü
* 50 gr hindiba kökü
* 50 gr mavi centiyane sapı
* 30 gr hatmi çiçeği
* 30 gr keten tohumu karıştırılır. Hazırlanışı: Bu karışımdan 2 çorba kaşığı kadarı, 0.5 lt kaynar su ile haşlanıp 2 saat bekletilir, günde 3 defa yemeklerden evvel birer çay bardağı içilir.