Mutfak rehberi
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? Dondurulmuş yiyeceklerin saklama süreleri SEBZELER * Taze enginar, 5 dakika haşlanmış, 6-8 ay * Patlıcan, limonlu suda 2 dakika haşlanmış veya közlenmiş, soyulmuş kızartılmış, 8-10 ay * Karnabahar, limonlu suda 4 dakika haşlanmış, 8-10 ay * Yeşil fasulye, 3 dakika haşlanmış, 9-11 ay * Brokoli, 3 dakika haşlanmış, 9-11 ay * Bezelye, 2 dakika haşlanmış, 10-12 ay * Salatalık, 5-6 ay * Lahanalar, 3 dakika haşlanmış, 8-10 ay * Maydanoz, derotu, iri kıyılmış, 6-8 ay * Pırasa, temizlenip kesilmiş, 4 dakika haşlanmış, 8-10 ay * Havuç, temizlenip kesilmiş, 4 dakika haşlanmış (küçük havuçlar aynı şekilde haşlanıp, bütün olarak), 10-12 ay * Biber, temizlenip kesilmiş, 1-2 dakika haşlanmış veya közlenmiş, 6-8 ay
|