Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 15 Kasım 2004
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet sofrası
Mutfak rehberi

Lezzet sofrası



Beykoz Kebabı
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları uzunluklarına doğru her birinden dörder dilim olmak üzere 12 eşit uzun dilime kesin. Soğanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. 2 adet domatesin kabuklarını soyun ve küçük parçalara doğrayın. Kalan 1 adet domatesi ise 6 yuvarlak dilime bölün. Kızgın sıvı yağda patlıcanları kızartın. Sonra tavadaki kızgın yağa eti ilave ederek, etleri fazla karartmadan kızartın. Daha sonra tavaya soğan ve doğranmış domatesleri ilave edin. Tavayı sallayarak iki-üç dakika da beraberce pişirin ve bunları yemeği pişireceğiniz tencereye aktarın. Yağ, su, tuz ve etleri pişirin. Patlıcan dilimlerinden ikisini üst üste artı şeklinde yerleştirin ve tam ortasına etli karışımdan koyup üstlerine birer domates dilimi yerleştirerek bir kürdan ile tutturun. Etlerin piştiği salçayı da katıp biraz daha pişirin.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 750 gr kemiksiz koyun eti (6 eşit parça halinde)
* 1 çorba kaşığı margarin
* 2 orta boy soğan, sıvı yağ
* 3 orta boy domates
* 3 patlıcan (uzun ve eşit boyda)
* 6 adet kürdan, tuz

Barbunya Pilaki
HAZIRLANIŞI
Kuru barbunyaları akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip haşlayın ve suyunu süzün. Soğan ve sarımsak soyun. Soğanı ince kıyın, sarımsakları 2-3 parçaya bölün ve bir tencerede yağla birlikte kavurun. Havuç ve patatesi soyup küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin. Kavurmaya devam edin. Salça katıp, karıştırın. Fasulyeyi, şekeri, tuzu ve suyu ekleyip ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine maydanoz serpiştirin.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 2 su bardağı barbunya
* 2 adet kuru soğan, tuz
* 3 diş sarımsak, 1 havuç
* 1 adet patates, 1 çorba kaşığı salça
* Yarım su bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı şeker, maydanoz

Armutlu Tart
HAZIRLANIŞI
Toz şekeri, margarini, yumurta sarılarını, rendelenmiş limon kabuğuyla karıştırın. Hamur haline getirdiğiniz karışımı buzdolabında bir saat kadar bırakın. Sonra hamuru yayın ve 22-24 cm çapındaki bir tart kalıbının dibini ve yanlarını bununla kaplayın. Kalıbın kenarlarındaki fazlalıkları düzelttikten sonra çatalla dibinde delikler açın. Üzerine folyoyu yayıp üstünü fırında kabarmaması için kuru fasulye ile kaplayın. Isıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirin. Armutları soyun, ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Şekerli kaynar suda 10 dakika haşlayın. Hamuru fırından alın, folyoyu ve kuru fasulyeleri çıkartın. Dilimlenmiş armutları dizin, üstünü marmelatla kaplayın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 4 armut, 1 limon
* 1.5 su bardağı un
* Yarım paket margarin
* 2 yumurta sarısı, tuz
* 50 gr armut marmeladı
* Yarım su bardağı toz şeker




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Bebeklerde boğmacaya dikkat!Eklem ağrıları, yaşam...
Hurma kansere karşı koruyucuCinsel sorunlar artık...
Bayram sofralarıBurçlar şifreyi çözüyor
Bacaklarınızı unutmayınİnce bir yüz için
Büyüleyici dudaklarBayramda öpüşmeyin, tokalaşın...
Püf noktaları...2005'i güzel karşıla
Aşk günlüğüSizin şiirleriniz
Çizgi ötesi
GÜNCEL
Geride Geride yalnız Hasan kaldı
Korkunç kazadan sağ kurtulan küçük Hasan hem ikizini, hem anne ve...
Yine kapkaç
Uslanmaz damat!
Düşünerek zayıfla!
Sadece öğrenci olacak
Baldız dehşeti anlattı
Ağlatan hırsızlık
SPOR
Okan Okan Atağı
Galatasaray Yönetimi'nin, Hagi'nin çok istediği Bursaspor'un...
Derbi sürprizi
Fener'i devireceğiz
Sergen'den daha iyisi yok
Milliler söz verdi
Marco'ya kıyak
Gelecek bizim
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 24 C,Par. Bul. 16 C
ANKARA - Par. Bul. 21 C,Par. Bul. 8 C
IZMİR - Par. Bul. 25 C,Par. Bul. 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 23 C,Par. Bul. 15 C
ADANA - Par. Bul. 26 C,Par. Bul. 15 C
EKONOMİ
IMKB E: 22,105 D:% -0.37
DOLAR S: 1,456,000 D:% -0.14
EURO S: 1,881,000 D:% 0.11
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu