Dümdüz bir karna sahip olmak için, yeme-içmenize dikkat etmelisiniz.
Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği saatlerinizi sabitleyin. Öğünlerinize en az yarım saat ayırın. Asla hızlı yemeyin. 7 Doyduğunuzu hissettiğiniz anda yemeği bırakın. 7 Karnınızdan nefes almayı ve rahatlamayı öğrenin. 7 Ağzınız doluyken konuşmayın. Çünkü fazla hava yutmuş olursunuz ve bu sizde şişkinlik yaratır.
ANASON-KEKİK ŞİŞLİĞİ ALIR 7 Çiğ sebzeler, pişmişlere oranla daha fazla şişkinlik yapar. Bu nedenle, sebzeleri pişirerek yiyin. Ama asla fazla pişirmeyin; vitamin değerlerinden kaybederler. 7 Kuru fasulye ve nohut, en fazla şişkinlik yaratan ve gaz yapan besinlerin başındad gelir. Bu nedenle, pişirmeden önce mutlaka 2 saat yumuşamaları için suda bırakın. Mümkünse daha sonra kabuklarından ayırın. Ayırmıyorsanız, birkaç dakika haşlayıp, ilk suyunu dökün. İyi pişirin ve yavaş yavaş, iyice çiğneyerek tüketin. 7 Anason, kekik ve biberiye, sindirimi kolaylaştırır. Bu bitkiler, kaynatarak içerseniz, şişkinliğinizi alır.