Başlangıç: Silik ve yavaş ilerleyici yakınmalar vardır. Hafif unutkanlık, yeni şeyler öğrenmede zorluk, konsantrasyon güçlüğü, karar verme yeteneğinde bozulma ve anksiyete görülür.
Hafif dönem: Hafıza sorunları baş gösterir. Yakın geçmişte olan olaylar ve konuşulanlar hatırlanamaz. Ancak adresler, önemli günlük olaylar doğru hatırlanır ve sosyal ilişkiler bağımsız sürdürülebilir. Alet kullanma, eşyaların yerini bulma, mali konular, ev bakımı ve kompleks ev işlerinde güçlük çekilir. Kelime bulmakta zorluk, içe kapanma, duygulanımda azalma gözlenir.
Erken orta dönem: İşyeri performansı, parasal sorunları çözümleme, randevulara uyabilme, yazışmaları yapabilme, tek başına araba ve toplu taşıma araçlarında yolculuk, yemek planlama ve hazırlama, ev aletlerini kullanabilme, hobilere devam edebilme gibi günlük yaşam aktiviteleri etkilenir.
Orta ileri dönem: Uygun kıyafet seçebilme, giyinme, temizlenme, banyo yapma, tuvaleti kullanma, yemek yeme gibi aktiviteler engellenir. Yakınların ismi hatırlanamayabilir. Amaçsız hareketler, bağırma, saldırganlık, yalnız kalmaktan korkma gibi davranış bozuklukları görülebilir. Hastaya ipucu verilse bile, son olaylar hakkında bilgisi yoktur. İleri dönemde devamlı bakıma ihtiyaç duyar. Konuşma ve bağımsız hareket etme yeteneği kaybolur.