Pilavlı Tas Kebabı Hazırlanışı Eti yıkayıp bir tencereye alın ve kendi suyunu çekene kadar kavurun. 3 fincan su ilave edip bu suyu da çekinceye kadar pişirin. Karabiber ve tuzla tatlandırın. Eti, kenarlı bir tepsinin ortasına koyup üzerine eti kapatacak şekilde bir tas ya da bir tencere kapağı koyun. Tepsinin boş kalan kenarlarına 3 bardak sıcak et suyu ya da su koyup yağ ve tuz ilave edin. Bir taşım kaynadığında pirinci ekleyip üzerini kaparatın. Önce orta, suyunu çekmeye başladığında da kısık ateşte pişirin. Kapağı alarak üzerine karabiber serpiştirip servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) *500 kuşbaşı et *3 su bardağı et suyu *2 su bardağı pirinç *2 çorba kaşığı tereyağı *Tuz, karabiber
*** Marul Salatası HAZIRLANIŞI Taze soğanların beyaz bölümlerini ayırıp, beşer cm boyunda kesin. Soğanları diplerini ayırmayacak şekilde kibrit çöpü kalınlığında kesip, buzlu suya koyun. Çiçek gibi açılması için buzdolabından en az 4 saat bekletin. Kıvırcık marulu yıkayıp, iri iri doğrayın. Havucu soyup, kibrit çöpü kalınlığında doğrayın. Marul ve havuçları salata tabağına alın. Tuz, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin. Çiçek soğan ve havuç çubukları ile süsleyin.
MALZEMELER (6 kişilik) *4 dal taze soğan *3 çorba kaşığı zeytinyağı *1 adet kıvırcık marul *1 adet havuç *Yeteri kadar tuz, limon suyu
*** Tarçınlı Elma Tatlısı HAZIRLANIŞI Elmaları başlarından kesin ve içlerini oyun. Kabuklarını soyarak ince ince yuvarlak doğrayın. Elmaların üzerine 1-2 kaşık pudra şekeri serpin. Un, 4 yumurta sarısını, bir kahve fincanı suyla ezerek yoğurt kıvamına getirin. Yumurta aklarını çırpın ve unlu bulamaca karıştırın. Elma dilimlerini önce unlayın, sonra da bulamaca batırın. Kızdırılmış yağa atarak elmalar yumuşayıncaya dek kızartın. Soğumadan vanilyalı pudra şekerine bulayın. Tabağa alıp üzerine tarçın serpin.
MALZEMELER (4 kişilik) *1 kg ekşi elma *1 bardak tepeleme un *4 adet yumurta *1 paket vanilya *2 çay kaşığı tepeleme tarçın *1.5 su bardağı pudra şekeri *1.5 bardak sıvı yağ