Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 09 Kasım 2004

Ramazan Sofrası



Pilavlı Tas Kebabı
Hazırlanışı
Eti yıkayıp bir tencereye alın ve kendi suyunu çekene kadar kavurun.
3 fincan su ilave edip bu suyu da çekinceye kadar pişirin. Karabiber ve tuzla tatlandırın. Eti, kenarlı bir tepsinin ortasına koyup üzerine eti kapatacak şekilde bir tas ya da bir tencere kapağı koyun. Tepsinin boş kalan kenarlarına 3 bardak sıcak et suyu ya da su koyup yağ ve tuz ilave edin. Bir taşım kaynadığında pirinci ekleyip üzerini kaparatın. Önce orta, suyunu çekmeye başladığında da kısık ateşte pişirin. Kapağı alarak üzerine karabiber serpiştirip servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
*500 kuşbaşı et
*3 su bardağı et suyu
*2 su bardağı pirinç
*2 çorba kaşığı tereyağı
*Tuz, karabiber

***
Marul Salatası
HAZIRLANIŞI
Taze soğanların beyaz bölümlerini ayırıp, beşer cm boyunda kesin. Soğanları diplerini ayırmayacak şekilde kibrit çöpü kalınlığında kesip, buzlu suya koyun. Çiçek gibi açılması için buzdolabından en az 4 saat bekletin. Kıvırcık marulu yıkayıp, iri iri doğrayın. Havucu soyup, kibrit çöpü kalınlığında doğrayın. Marul ve havuçları salata tabağına alın. Tuz, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin. Çiçek soğan ve havuç çubukları ile süsleyin.

MALZEMELER (6 kişilik)
*4 dal taze soğan
*3 çorba kaşığı zeytinyağı
*1 adet kıvırcık marul
*1 adet havuç
*Yeteri kadar tuz, limon suyu

***
Tarçınlı Elma Tatlısı

HAZIRLANIŞI
Elmaları başlarından kesin ve içlerini oyun. Kabuklarını soyarak ince ince yuvarlak doğrayın. Elmaların üzerine 1-2 kaşık pudra şekeri serpin. Un, 4 yumurta sarısını, bir kahve fincanı suyla ezerek yoğurt kıvamına getirin. Yumurta aklarını çırpın ve unlu bulamaca karıştırın. Elma dilimlerini önce unlayın, sonra da bulamaca batırın. Kızdırılmış yağa atarak elmalar yumuşayıncaya dek kızartın. Soğumadan vanilyalı pudra şekerine bulayın. Tabağa alıp üzerine tarçın serpin.

MALZEMELER (4 kişilik)
*1 kg ekşi elma
*1 bardak tepeleme un
*4 adet yumurta
*1 paket vanilya
*2 çay kaşığı tepeleme tarçın
*1.5 su bardağı pudra şekeri
*1.5 bardak sıvı yağ


***
Mutfak rehberi
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
Dondurulmuş yiyeceklerin saklama süreleri

ŞARKÜTERİLER:

* Bütün olarak, 2-4 ay
* Dilimlenmiş, 1-3 ay

KANATLILAR:
*
Tavuk, 8-10 ay
* Ördek, 5-7 ay
* Kaz, 6-8 ay
* Hindi vs., 8-10 ay
* Av etleri, 4-8 ay

SAKATATLAR:
*
Ciğer, 1-2 ay
* Yürek, 3-4 ay
* Dil, 3-4 ay
* Böbrek, 2-3 ay




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Uykusuzluğa doğal çare...Bunama tehdit ediyor
Çeşme'nin şifalı termal suları'Kırış kırış'olmayın
Sonbahar trikolarıBayrama özel sağlıklı tatlılar
GÜNCEL
Acı Acı üstüne acı
Akrabalarının kaza geçirmesi üzerine yola çıkan öğretmen çift de kaza...
Hiç yüzünden cinayet
Vatandaş kapkacı ihbar...
İlk maçında yenildi
Yağış var, soğuk yok
Vefakar kocaya bravo
Böyle baba olamaz
SPOR
Fenerbahçe Fenerbahçe için hazırım
Kanarya'nın kalp hastası olduğu için gönderdiği Washington,...
Gallardo olmazsa Ramirez...
İlhan Mansız ilaç gibi gelir
Liderlik stresi
Şok itiraflar
Büyük fırsat yakaladık
Beşiktaş Gibi Oynayamadık
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 24 C,Par. Bul. 15 C
ANKARA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 9 C
IZMİR - Par. Bul. 23 C,Par. Bul. 13 C
ANTALYA - Fırtına 19 C,Fırtına 18 C
ADANA - Fırtına 26 C,Fırtına 19 C
EKONOMİ
IMKB E: 22,616 D:% -2.58
DOLAR S: 1,461,000 D:% 0.34
EURO S: 1,886,000 D:% 0.00
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu