Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 07 Kasım 2004

Ramazan sofrası



Etli Türlü
Hazırlanışı
Bir tencerede eti, doğranmış soğan ve yağla birlikte kısık ateşte suyunu çekene dek kavurun. Sebzelerin kabuklarını ayıklayın. Yıkadıktan sonra havuçları, pırasaları, patatesi ve kerevizi yarım parmak uzunluğunda doğrayın. Etlere önce salçayı karıştırın. Üstüne sırayla havuç, pırasa, kereviz ve patatesleri yerleştirin. İnce yarım halkalar halinde doğranmış bir soğanı serpiştirin. 1 kaşık yağ, 1 bardak sıcak su ve yeterince tuz koyup, kapağını örtün ve kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler (4 kişilik)
* 250 gr kuşbaşı koyun eti
* 2 orta boy soğan, tuz
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 adet pırasa, 2 kereviz
* 2 adet havuç, 2 patates
* 2 çorba kaşığı margarin

Ispanaklı Gözleme
Hazırlanışı
4.5 su bardağı unu bir kaba eleyin, tuz ekleyip karıştırın. Ortasını çukurlaştırıp, 1 çay bardağı ılık su ile, erittiğiniz maya ve şekeri dökün. Üzerine biraz un serpin, ılık ortamda maya kabarıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika bekletin. Kalan suyu azar azar ekleyerek, yumuşak bir hamur hazırlayın. 1 saat mayalandırın. Sebzeleri ayıklayıp yıkayın. Soğanı ince ince doğrayıp, 3 kaşık yağda kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Ispanağı doğrayıp soğana katın, kapağını kapatıp 7-8 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Maydanozu ince ince kıyın, tuz ve karabiberle birlikte ıspanağa ekleyip karıştırın. Hamuru, 10 bezeye ayırıp açın. Sıvı yağ ile yağlayın. Bir kenarına ıspanaklı harçtan koyup kapatın. Yağlanmış sacda, her 2 yüzünü pişirin.

MALZEMELER (10 kişilik)
* 5.5 su bardağı un, tuz
* 1 kaşıktan az kuru maya
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1.5 su bardağı ılık su
* 2 küçük soğan, sıvı yağ
* 1.5 kaşık salça, 750 gr ıspanak
* Maydanoz, karabiber, margarin

Kestaneli Savarin
Hazırlanışı
Unu eleyin. Mayayı, ılık süt katarak unun ortasında ezin, biraz un katıp koyulaştırın. Üzerini kalan unla kapatın. Un ayrılmaya başlayınca, ortasına 2 yumurtayı kırın, 2 kaşık eritilmiş yağ, tuz ve pudra şekerini de ekleyip ,yoğurun. Ortası delik, yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp, hamuru içine yerleştirin. Kalıp seviyesinde kabarıncaya dek bekleyin (25 dakika) ve 180 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Savarini, altında tepsi olan tel bir ızgara üzerine çevirin. Şeker ve suyu 5 dakika kaynatın ve limon suyu koyup, ateşten indirin. Şurubu, sıcak olarak savarine içirin. Yuvarlak tabağa alıp, kalan şurubu üzerine dökün; kayısı marmeladı sürüp ortasına kestane püresi doldurun. Krem şanti ve mandalinayla süsleyin.

Malzemeler (10 kişilik)
* 2 bardak un, 1 kaşık yaş maya
* 1.5 kahve fincanı ılık süt
* 2 kaşık tereyağı veya margarin
* 2 adet yumurta, 1 fiske tuz
* 1 kaşık pudra şekeri
* Şurubu için 3 su bardağı toz şeker
* 2.5 bardak su, limon
* Üzerine 500 gr kestane
* 1 bardak su, yarım bardak toz şeker
* 1 çay kaşığı vanilya, 1 bardak krem şanti
* 2-3 adet mandalina, 1 kahve fincanı kayısı marmeladı

Bunları biliyor musunuz?
* Evde yoğurt yaparken: Sütü kaynattıktan sonra, tahta bir kaşıkla 5-10 dakika sürekli olarak karıştırarak pişirin. Kaşığı aşağıdan yukarı doğru hareket ettirerek karıştırırsanız, yoğurt daha lezzetli olur.
* Yemeğin lezzetli olması için: Soğanı doğrayıp yağda kavururken, 1 çay kaşığı toz şeker ilave edin. Yemek piştikten sonra, ne kadar lezzetli olduğunu siz de fark edeceksiniz.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Milenyum evlilikleriKilolu bayanlara özel
İki erkek bir aradaSağlıklı uyku için neler...
Oğul otu doğal ilaçEn yararlı sebzeler
Çok bir CİCİ albüm
GÜNCEL
İşte İşte insanlık dersi
3 çocuk annesi fedakar kadın, kapkaççı kurbanı Hakan'ın böbreği...
Canilerden biri yakalandı
Damada kaynana böbreği
Çatıda facia
Katili komşuları çıktı
Tüp bebek devletten
Yunus şov
SPOR
Hayata Hayata dönüş!
Kanarya, Nobre'nin attığı golle kazanıp, liderliğini sürdürdü. Maçta...
Zirve fırsatı
Kolay maç yok
Strese girdik
Pierre gidiyor
Hagi tartışması
İstanbul-Denizli: 1-1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 21 C,Par. Bul. 13 C
ANKARA - Par. Bul. 16 C,Par. Bul. 5 C
IZMİR - Par. Bul. 24 C,Par. Bul. 14 C
ANTALYA - Fırtına 23 C,Fırtına 20 C
ADANA - Par. Bul. 26 C,Par. Bul. 20 C
EKONOMİ
IMKB E: 23,216 D:% 0.91
DOLAR S: 1,456,000 D:% -0.48
EURO S: 1,872,000 D:% -0.48
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu