Orman Kebabı Hazırlanışı Eti kuşbaşı doğrayın, yıkayıp süzün. Yağla birlikte tencereye alın. Üzerine ince kıyılmış soğan ve küçük doğranmış havuçları ilave edin. Birlikte karıştırarak kavurun. Üzerine suyunu ilave edin. Et ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin (Suyu çok eksilirse sıcak su ilave edilebilir). Küçük küçük doğranmış patates, iç bezelye ve tuzu ekleyip, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Karabiber ve kekik serpin. Sıcak olarak servis yapın. Malzemeler (4 kişilik) * 500 gr kuzu eti * 2 çorba kaşığı margarin * 1 su bardağı bezelye * 3 adet patates, 2 havuç * 1 adet kuru soğan, tuz * 1.5 su bardağı su * Kekik, karabiber
*** Ev Makarnası Hazırlanışı Makarnayı bir süzgece koyup, üzerine soğuk su dökerek süzün. Süzülen makarnayı bir tepsiye alın. Yarım bardak su ile eritilmiş tereyağını üzerine gezdirin. En üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Bir kapak kaparatak, kısık ateşte altı pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. (Makarnanın yapılışı: Un, süt, yumurta, tuz ve su ile hamuru yoğurun. Mantı hamuru kalınlığında yufkalar açıp, bir sac üzerinde önlü arkalı hafif pişirin. Bez bir torbanın içine koyup, üzerine naylon bir torba geçirin. Hava almayacak şekilde kapatın ve 1 saat dinlendirin. Sonra yufkaları rulo şekline getirin. Erişte kalınlığında kesin ve serin bir yerde kurutun). Malzemeler (4 kişilik) * 300 gr ev makarnası * 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri * 2 çorba kaşığı tereyağı * Yarım su bardağı su, tuz
*** Yoğurt Tatlısı Hazırlanışı 6 su bardağı şekeri, 6.5 su bardağı su ile kaynatın. Yoğurt, şeker, yumurta, un, su, kabartma tozu, vanilya ve limon suyunu hep birlikte iyice çırpın. Yağlanmış bir tepsiye yayın. Orta sıcaklıktaki fırında (180 derecede) 45-50 dakika pişirin. Üzerine hazırladığınız şurubu sıcak olarak dökün. Kabarması için üzerini kapatıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Malzemeler (6 kişilik) * 1 su bardağı yoğurt * 3 adet yumurta * 4 su bardağı un * 1 paket kabartma tozu * 1 paket vanilya * 6.5 su bardağı toz şeker * 7 su bardağı su * Yarım limon
*** Mutfak Rehberi Bunları biliyor musunuz? Pasta tutturma yolları: Hataların düzeltilmesi... * Pastanız, eğer kalıptan çıkartırken kırılırsa, çaresi var: Pastanıza ılık kayısı reçeli sürüp, kırılan yeri yapışıncaya kadar kalıpta bekletin. * Pastanızdaki kırıkları gizlemek için, etrafına krema veya reçel yayıp üzerine de kakao veya şeker serpin.