Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 03 Kasım 2004

Ramazan sofrası



Kuzu Kapama
Hazırlanışı
Eti avuç içi büyüklüğünde parçalara ayırıp yıkayın. Bir tencereye yarım ay şeklinde doğranan soğanı, ince uzun kesilmiş havucu ve margarini koyup, 10 dakika kadar kavurun. Bunun üzerine etleri, ince doğranmış taze soğanı, irice doğranmış domatesleri, karabiber ve tuzu ilave edip, biraz çevirin. Suyunu ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış dereotu serpin ve sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 kg kuzu eti, 1 soğan
*
5 çorba kaşığı margarin
* 1 adet havuç, 1 domates
*
10 dal taze soğan, dereotu
* 1 su bardağı su, tuz, karabiber

***
Sütlaç
HAZIRLANIŞI
Pirinci, iyice ayıklayıp yıkadıktan sonra bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı su ve 6 su bardağı süt ilave ettikten sonra, çok hafif ateşte kıvama gelinceye kadar dibinin tutmaması için sürekli karıştırarak pişirin. 1.5 su bardağı toz şekeri ve bir fiske tuzu ilave edip, 10 dakika daha karıştırarak pişirin. Ateşten alıp hemen kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra veya ılıklaştığında, üzerine tarçın dökerek servis yapın (Dilerseniz, üzerini vişne ve diğer meyvelerle süsleyebilirsiniz).
MALZEMELER (4 kişilik)
* 6 su bardağı süt
*
2 su bardağı su
* 1 su bardağı pirinç
*
1.5 su bardağı toz şeker
* 1 fiske tuz, tarçın

***
Yoğurt Çorbası
HAZIRLANIŞI
Bir parça tavuk göğsünü iyice yıkadıktan sonra haşlayıp didin ve bir tabağa koyup kenarda bekletin. Ayrı bir kapta 2 su bardağı yoğurt ve 4 çorba kaşığı unu iyice karıştırın. Soğuk tavuk suyu ve su ilave edip ateşe koyun ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra didilmiş tavuk etini ilave edin. Birkaç dakika daha kaynatın. Ateşten indireceğinize yakın tuzla dövülmüş sarımsağı ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. Üzerine yağda yakılmış nane gezdirebilirsiniz.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 adet tavuk göğsü
*
2 su bardağı yoğurt
* 4 çorba kaşığı un, tuz
*
2 su bardağı tavuk suyu
* 5 su bardağı su, 4-5 diş sarımsak

***
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
Pasta tutturma yolları: Eğer çok kurumuşsa...
*
Çok pişmiş ve kurumuş bir keki yumuşatmanın yolu, keki ters çevirip bir şişle delikler açın. Deldiğiniz yerlere 2-3 kaşık konyak veya rom dökün. Servis yapmadan önce 24 saat bekletin. Hataların düzeltilmesi...

*
Eğer pasta hamuru homojen görünmüyorsa, içine 1 yemek kaşığı kadar un ilave edip, kuvvetlice çırparak iyice karıştırın.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Akdeniz Diyeti kalbin koruyucusuNişantaşı'na butik klinik
Depresyon daha çok...Demirbaş kıyafetler
Erkeklerin sözlükleri varSonbaharda cilt bakımı
Kozmetikleri kullanırkenMikropların artan direnci...
Obezite kontrol edilemiyorAçlık çeken Afrika'da...
Obez çocuklardaki artış,...Rahatı özleyenlere
Mesaj kutusuSizin şirleriniz
Sağlık ansiklopedisiÇizgi ötesi
GÜNCEL
Hain Hain evlat
10 trilyonluk mirasına konabilmek için otelci babasını kiralık katile...
100 yıl yaşamak için
Rüyayla gelen cinayet
Göçükten dram çıktı
Annenin isteği: Kızım donmasın
'Esin'i gönderin artık'
Şair Ümit Yaşar Oğuzcan anıldı
SPOR
Kader Kader günü!
Sarı Kanarya, Kadıköy'de yenildiği Lyon'u bu kez devirmek istiyor. ...
Süprize var mısınız?
Parmak kavgası
Yattara taşındı
Sebat ders olsun
Juve kaybetmez
Olimpiyat Stadı servet...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 21 C,Par. Bul. 12 C
ANKARA - Kapalı 23 C,Kapalı 6 C
IZMİR - Par. Bul. 30 C,Par. Bul. 14 C
ANTALYA - Par. Bul. 27 C,Par. Bul. 16 C
ADANA - Par. Bul. 26 C,Par. Bul. 16 C
EKONOMİ
IMKB E: 22,949 D:% 0.40
DOLAR S: 1,477,000 D:% 0.07
EURO S: 1,876,000 D:% -0.27
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu