HAZIRLANIŞI Patlıcanları soyup, uzunlamasına ince dilimler halinde kesin. Sonra kurulayıp kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Tavuk etini irice doğrayıp tencereye alın. İki kaşık yağ, bütün bir soğan, un, salça, tuz, kara biber ve 5 bardak suyu ilave edin. Orta ateşte, yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir kaba alın. Fırın kabına 3 patlıcan dilimini çapraz yerleştirin. Ortalarına tavuk eti koyup patlıcanların ucunu bohça gibi üzerine kapatın. Üstlerine birer dilim domates ve sivri biber koyup bir kürdanla tutturun. Tencerede kalan salçalı suyu üzerlerine gezdirin. 15 dakika fırında pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gr tavuk eti * 2 çorba kaşığı margarin * 1 adet kuru soğan, sıvı yağ * 1 çorba kaşığı domates salçası * 1 çorba kaşığı un, 4 partıcan * 4 adet sivri biber, 2 domates * 5 su bardağı su, tuz, karabiber
Kesme Çorbası
HAZIRLANIŞI Mercimeği ayıklayın, yıkayıp 4 bardak su ile pişirin. Hazırlanmış olan 2 su bardağı kesme hamuru ekleyip 10 dakika daha pişirin. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın ve çorbaya karıştırarak ilave edin. Kaynayınca ateşten alın. Tereyağını tavada eritin, kalan yarım bardak kesme hamuruna ekleyip pembeleşinceye kadar kızartın. Kırmızı toz biber ve nane ilave edip bir iki kez çevrin. Karışımı çorbanın üzerine gezdirin.
MALZEMELER (6 kişilik) *Yarım su bardağı yeşil mercimek *5 su bardağı su, 4-5 diş sarımsak *2.5 su bardağı kesme hamur *2.5 su bardağı yoğurt *2 çorba kaşığı tereyağı *Tuz, nane, kırmızıbiber
Kabak Böreği Tatlısı
HAZIRLANIŞI Yumurta, süt, sıvı yağ, tuz ve aldığı kadar un ile baklava hamuru hazırlayıp yarım saat dinlendirin. Sonra hamuru ikiye bölüp her parçayı 15 bezeye ayırıp açın. 15 hamur, aralarına bol nişasta serpilerek üst üste tepsi büyüklüğünde açılır. 15 yufkayı tepsiye yerleştirin, üzerine rendelenmiş ve şekerle karışkırılmış kabağı yayın. Diğer 15 yufkayı üzerine yerleştirip baklava dilimi şeklinde kesin. Üzerine kızdırılmış 2 paket margarini döküp fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Ilınınca 2 su bardağı şeker ve su ile hazırladığınız şurubu sıcak olarak tatlının üzerine dökün.
MALZEMELER (6 kişilik) *2 adet yumurta *1 su bardağı süt *1 çay bardağı sıvı yağ *1 fiske tuz, aldığı kadar un *400 gr nişasta, 1 kg bal kabağı *3 su bardağı toz şeker *2 paket margarin, 2 bardak su