Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 01 Kasım 2004
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Ramazan sofrası
Murfak rehberi

Ramazan sofrası



Tavuklu İslim Kebabı

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları soyup, uzunlamasına ince dilimler halinde kesin. Sonra kurulayıp kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Tavuk etini irice doğrayıp tencereye alın. İki kaşık yağ, bütün bir soğan, un, salça, tuz, kara biber ve 5 bardak suyu ilave edin. Orta ateşte, yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir kaba alın. Fırın kabına 3 patlıcan dilimini çapraz yerleştirin. Ortalarına tavuk eti koyup patlıcanların ucunu bohça gibi üzerine kapatın. Üstlerine birer dilim domates ve sivri biber koyup bir kürdanla tutturun. Tencerede kalan salçalı suyu üzerlerine gezdirin. 15 dakika fırında pişirin.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 500 gr tavuk eti
*
2 çorba kaşığı margarin
* 1 adet kuru soğan, sıvı yağ
*
1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çorba kaşığı un, 4 partıcan
*
4 adet sivri biber, 2 domates
* 5 su bardağı su, tuz, karabiber

Kesme Çorbası


HAZIRLANIŞI
Mercimeği ayıklayın, yıkayıp 4 bardak su ile pişirin. Hazırlanmış olan 2 su bardağı kesme hamuru ekleyip 10 dakika daha pişirin. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın ve çorbaya karıştırarak ilave edin. Kaynayınca ateşten alın. Tereyağını tavada eritin, kalan yarım bardak kesme hamuruna ekleyip pembeleşinceye kadar kızartın. Kırmızı toz biber ve nane ilave edip bir iki kez çevrin. Karışımı çorbanın üzerine gezdirin.

MALZEMELER (6 kişilik)
*Yarım su bardağı yeşil mercimek
*5 su bardağı su, 4-5 diş sarımsak
*2.5 su bardağı kesme hamur
*2.5 su bardağı yoğurt
*2 çorba kaşığı tereyağı
*Tuz, nane, kırmızıbiber

Kabak Böreği Tatlısı

HAZIRLANIŞI
Yumurta, süt, sıvı yağ, tuz ve aldığı kadar un ile baklava hamuru hazırlayıp yarım saat dinlendirin. Sonra hamuru ikiye bölüp her parçayı 15 bezeye ayırıp açın. 15 hamur, aralarına bol nişasta serpilerek üst üste tepsi büyüklüğünde açılır. 15 yufkayı tepsiye yerleştirin, üzerine rendelenmiş ve şekerle karışkırılmış kabağı yayın. Diğer 15 yufkayı üzerine yerleştirip baklava dilimi şeklinde kesin. Üzerine kızdırılmış 2 paket margarini döküp fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Ilınınca 2 su bardağı şeker ve su ile hazırladığınız şurubu sıcak olarak tatlının üzerine dökün.

MALZEMELER (6 kişilik)
*2 adet yumurta
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 fiske tuz, aldığı kadar un
*400 gr nişasta, 1 kg bal kabağı
*3 su bardağı toz şeker
*2 paket margarin, 2 bardak su




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Ekonomi gençlerin kalbini...Kadınların duyarlı dönemi
Erkeğinizi nasıl bilirsiniz?Akdeniz Diyeti, ömrü uzatıyor
Nasıra karşı...Bacaklarınızı konuşturun
Peri kızı gibi olunŞekilsiz saçlar
Çizgi ötesiSağlık ansiklopedisi
Mesaj kutusuSizin şiirleriniz
GÜNCEL
Arkadaş Arkadaş kazığı mı?
Uçak kazasında ölen 35 yıllık arkadaşının kendisine 418 bin dolar...
Mucize buna denir
Ekmek tavşanın ağzında
Öpüşme devri bitti
Uyutup soydu!
Ormanda infaz
Bakırköy'de panik
SPOR
Fener Fener kaynıyor
Daum'un futbolcuları suçlayan açıklamaları, bardağı taşırdı. TAKVİM,...
Aslan Sebat etti: 2-0
Kolay maç yok
Sıra Bilbao'da
Trabzonspor asla yıkılmaz
Kayseri doludizgin: 1-0
Altay 2 attı biri sayıldı!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 23 C,Açık 15 C
ANKARA - Açık 23 C,Açık 6 C
IZMİR - Açık 28 C,Açık 12 C
ANTALYA - Açık 27 C,Açık 16 C
ADANA - Fırtına 25 C,Açık 16 C
EKONOMİ
IMKB E: 22,900 D:% 1.48
DOLAR S: 1,473,000 D:% 0.00
EURO S: 1,871,000 D:% 0.00
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu