Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 31 Ekim 2004

Ramazan sofrası



İrmik Helvası
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede yağı eritin, içine irmik ve çam fıstıklarını koyup hafif ateşte sürekli karıştırarak, pembeleşinceye kadar kavurun. Ayrı bir kapta suyu kaynatıp, şekeri ilave edin. Kavrulmuş irmiğe hazırlanmış şerbeti döküp karıştırın ve 10 dakika pişirin. Üzerine kağıt havlu koyup, 25 dakika demlendirin. Delikli bir kepçe ile karıştırıp, servis yapın (Dilerseniz üzerine tarçın serpin).
MALZEMELER (4 kişilik)
* 2 su bardağı irmik
*
200 gr margarin
* 2 çorba kaşığı çam fıstığı
*
2.5 su bardağı su
* 1.5 su bardağı toz şeker

***
Çılbır
HAZIRLANIŞI
Yayvan bir kaba su, tuz ve sirke koyup kaynatın. Yumurtaları tek tek ayrı bir kaba kırarak, kaynamakta olan suya yavaş yavaş kaydırın. Birbirlerinin üzerine gelmemelerine dikkat edin. Yumurtalar piştikten sonra delikli kepçeyle süzerek başka bir tabağa alın. Yoğurda tuz ve dövülmüş sarımsak ekleyip, karıştırarak yumurtaların üzerine dökün. Zeytinyağını, kırmızıbiberle kızdırarak üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER (3 kişilik)
* 6 adet yumurta
*
5 su bardağı su, tuz
* 2 çorba kaşığı sirke
*
1.5 su bardağı yoğurt
* 2-3 diş sarımsak, kırmızıbiber
*
3 çorba kaşığı zeytinyağı

***
Sebze Çorbası
HAZIRLANIŞI
Soğanları irice doğrayın. Havucu halka halka kesin. Pırasanın kabukları temizleyip, beyaz kısmı doğrayın. Kereviz ve patatesi, kabukları soyup irice doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritin, irice doğranmış sebzeleri ekleyin, ara sıra karıştırılarak biraz kavurun. Et suyunu ilave edin. Kaynamaya başladığında patatesleri ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin ve ezerek süzün. Kıvamı gelinceye kadar, tekrar kaynatın.
MALZEMELER (4 kişilik)
* 2 adet patates, 3 soğan
*
1 pırasa, 8 su bardağı et suyu
* 1 adet havuç, 1 kereviz
*
2 çorba kaşığı tereyağı
* Tuz, karabiber

***
MUTFAK REHBERİ
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
Pasta tutturma yolları: Pastayı kalıptan çıkartırken dikkat edilmesi gereken önemli ve çok basit yöntemler...
*
Keki kalıptan ayırmak için kalıbın kenarından ince uzun bir bıçak sokup, çepeçevre dolaştırın.
* Yürek biçiminde bir pasta hazırlamak istiyorsanız, biri kare diğeri ise daire biçiminde olan 2 kalıp kullanın. Tek dikkat edeceğiniz nokta; daire çapının, karenin kenarlarına eşit olmasıdır. Daire biçimindeki pastayı ortasından kesip, karenin iki kenarına yerleştirin.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Çaylarla gelen güzellikÇamur cildiniz için şifa...
Makyaj gereçleriGençlerde kalp hastalığı artıyor
Mutfaklar renkleniyorEnfarktüse karşı her gün spor
Kadın gözüyle erkek gerçekleriKadınlar daha çok depresyonda
Alerji ve astım riski,...Göz hastalıklarında kök...
Hastalığını öksürüğünden tanıyınSoğuk algınlığı
Mesaz kutusuSizin şiirleriniz
Çizgi ötesiDoğalgaz zammı en fazla yüzde 5!
GÜNCEL
Av Av kanlı bitti
Bir ay sonra baba olmaya hazırlanan genç, bıldırcın avına gittiği...
Mutlu olmak icin
Şoförün ailesi yasta
Ölümden kaçamadı
Koşuda bayılan bayılana
Hızır acil köpek
Boğaz'ı ip üstünde geçip,...
SPOR
Aslan'da Aslan'da bayram
Teknik Direktör Hagi, futbolcuları ile bir toplantı yaparak, "A.
Biz daha iyidik
Kaan sürprizi!
Prime zam yaptı
Kulübeye sarı kart
Oktay, VIP'ten izledi
Spor turu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Açık 23 C,Açık 15 C
ANKARA - Par. Bul. 22 C,Açık 7 C
IZMİR - Açık 28 C,Açık 11 C
ANTALYA - Açık 26 C,Açık 16 C
ADANA - Fırtına 25 C,Açık 16 C
EKONOMİ
IMKB E: 22,900 D:% 1.48
DOLAR S: 1,473,000 D:% 0.00
EURO S: 1,871,000 D:% 0.00
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu