Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 29 Ekim 2004

Ramazan sofrası



Bezelyeli Tavuk

Hazırlanışı
İnce doğranmış soğanı, yağda biraz kavurun. Doğranmış biberleri ekleyip, karıştırın. Yıkanmış kuşbaşı tavuk etini ilave edip, suyunu çekinceye kadar pişirin. Küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyin, domatesler suyunu çekince ateşten alın. Tavuğa bezelye, tuz, karabiber, kimyon ve kekik ilave edip karıştırın. Bir tepsiye aliminyum folyo serin, üstüne tavuklu karışımı dökün. Üzerine kaşar peyniri dilimlerini koyup, folyoyu bohça gibi kapatın. Kızgın fırında 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler (6 kişilik)
* 500 gr kuşbaşı tavuk eti
*
1 adet kuru soğan, tuz
* 4 adet sivri biber, 2 domates
*
Kekik, karabiber, kimyon
* 250 gr iç bezelye
*
1 çay bardağı sıvı yağ
* 150 gr kaşar peyniri

***


Cevizli Güllaç

Hazırlanışı
Sütün yarısını 1 su bardağı şekerle, yarısını da sade olarak ayrı ayrı kaynatın ve soğumaya bırakılır. Güllaçların sığacağı büyüklükte bir tepsiye, kaynatılmış şekersiz sütü koyup güllaçları birer birer içerisine daldırın. Hafif yumuşak bükülecek şekildeyken çıkartın. Her bir güllacı, bohça katlar gibi katlayın. İçerisine yarım su bardağı toz şekerle karıştırılmış dövülmüş ceviz koyup, cevizler görünmeyecek ve dökülmeyecek şekilde kapatın ve alt üst ederek servis tabağına alın. Üstlerine şekerli sütü dökün. Sütü çekince, gül suyu serpin ve nar taneleri ile süsleyin.

Malzemeler (4 kişilik)
* 6 adet güllaç
*
3 su bardağı süt
* 1.5 su bardağı toz şeker
*
1 su bardağı ceviz içi
* Üzerine nar taneleri, arzuya göre gül suyu

***
Bamya Çorbası


Hazırlanışı
Bamyaları yıkayın. Soğanı soyun, yıkayıp yarım ay şeklinde ince ince doğrayın. Bir tencereye yağı koyup, soğanı ilave edin. Kapağını kapatıp, kısık ateşte ara sıra karıştırarak kavurun. Domatesleri yıkayın, kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayın ve soğana ekleyin. Su ve tuz ilave edip, kaynatın. Kaynamakta olan karışıma bamya ve limon suyunu ekleyip, bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Karabiber serpin, karıştırıp servis yapın.

Malzemeler (4 kişilik)
* 150 gr kuru bamya
*
1 adet kuru soğan
* 2 çorba kaşığı tereyağı
*
3 adet domates, tuz, karabiber
* 5 su bardağı su, limon suyu

***

MUTFAK REHBERİ

Bunları biliyor musunuz?

Pasta Tutturma Yolları: Ortası boş çember kalıbınız yoksa, kendiniz yapabilirsiniz...
* Yuvarlak pasta kalıbınızın ortasına, yıkanıp kurulanmış temiz bir konserve kutusu yerleştirin. İçine bakliyat doldurun. Bakliyatın ağırlığı, hamuru kalıba dökerken, kutunun kımıldamasını engellemek içindir.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
E.E.C.P.tedavisi kalbi koruyorGöz tansiyonunun ani yükselmesi
Bayılma nedeni nasıl...Pamela kiviyle güzelleşiyor
Cilt bakımında yaş önemliSaç yapısı ve ömrü
Burçlara göre makyajDoğru sutyen ölçünüzü bulun
Ph konusunda hassas davranınMesaj kutusu
Çizgi ötesiSizin şiireriniz
GÜNCEL
Kabus Kabus yaşadılar
Ünlülerin buluştuğu bir davete sevgilisi ile katılan Mehmet Ali...
Fırtına yine esecek!
Önce ellerini öptük sonra...
Yaşlı anneye, evlat gaspı
Gökhan Özen'e tahliye
'Pozitif enerji 'kurbanı oldu!
Gaspa 22 yıl ceza!
SPOR
Yine Yine coşarız
F.Bahçe'nin Hollandalı starı, "Takımımızda maçı çevirebilecek çok...
Banko Fener
Zirve karışır
Alex'in yerine Rivaldo kadroda
Tek çıkar yol galip gelnek
Bu maçta patlarım
Fatih savaşı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 15 C
ANKARA - Açık 25 C,Açık 9 C
IZMİR - Par. Bul. 28 C,Açık 12 C
ANTALYA - Açık 27 C,Açık 16 C
ADANA - Açık 30 C,Açık 18 C
EKONOMİ
IMKB E: 22,900 D:% 1.48
DOLAR S: 1,473,000 D:% -0.27
EURO S: 1,871,000 D:% -0.85
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu