Hazırlanışı Önce bamyaları dikkatlice temizleyip limonlu suya atın. Soyulmuş doğranmış soğanı ve doğranmış biberi zeytinyağı ile kavurun. Soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyip, ezilene kadar pişirin. 1 litre kaynamış suyu ilave edin. Limon ve sirkeyi ekleyin. Ardından bamyaları koyup, kısık ateşte pişirin. Pişmesine yakın tuzunu ilave edin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Malzemeler (4 kişilik) * Yarım kg bamya * 4 adet domates * 2 baş kuru soğan * 1 çay bardağından az zeytinyağı * 1 limonun suyu, tuz * 1 çorba kaşığı sirke * 2-3 adet acı sivri biber * 1 litre kaynamış su
***
Yoğurt Tatlısı
Hazırlanışı 6 su bardağı şekeri, 6.5 su bardağı su ile kaynatın. Yoğurt, un, yumurta, su, kabartma tozu, vanilya ve limon suyunu birlikte iyice çırpın. Yağlanmış tepsiye yayın. Orta sıcaklıktaki fırında, (180 derece) 45-50 dakika pişirin. Hemen üzerine hazırladığınız sıcak şurubu dökün, kabarması için üzerini kapatıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, dilimleyerek servis yapın. Malzemeler (6 kişilik) *1 su bardağı yoğurt * 3 adet yumurta * 4 su bardağı un * 1 paket kabartma tozu * 1 paket vanilya * Şurubu için yarım limon * 6 su bardağı toz şeker * 6.5 su bardağı su
***
Karnabahar Ograten Hazırlanışı Karnabaharı tuzlu ve limonlu suda haşlayın. Piştikten sonra suyunu süzün. Beşamel sos için, yağı erittikten sonra unu ilave edin. Karıştırmaya hiç ara vermeden; sütü, tuzu ve karabiberi ekleyin. Bir taşım kaynayınca ateşten alın. Beşamel sos ılıyınca, içine bir yumurta kırarak, karışıma yavaş yavaş yedirin. Isıya dayanıklı yağlanmış cam bir kaba karnabaharları dizin. Üzerine beşamel sosu ılık olarak dökün. Kaşar peyniri rendesi serperek, üzeri kızarıncaya kadar 180 derecelik fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Malzemeler (2 kişilik) *1 adet karnabahar *Yarım litre süt, karabiber *3 çorba kaşığı un *3 çorba kaşığı tereyağı *1 adet yumurta, tuz *1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
*** MUTFAK REHBERİ
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
Barbekü yaparken nelere dikkat etmeli Marine yapmak * Sığır ve dana eti ızgara yapılmadan önce tuzlanıp biberlenirse sertleşir. Bu nedenle,, pişirildikten sonra tuzlanması daha uygun olur. * Soğan suyu ve limonda da bekletmeyin. Ancak, et pişirilmeden birkaç saat önce soğan ve limon suyunda bırakılırsa, daha lezzetli olur.