Havuç Çorbası HAZIRLANIŞI Bir tencerede, 2 çorba kaşığı yağ ve 2 çorba kaşığı unu birlikte kavurun. Azar azar suyu ilave ederek, pürtüksüz bir hal alana kadar çabuk çabuk karıştırın. Kabuklarını kazıyıp rendelediğiniz havuçları ekleyip, havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumurta ve sütü çırpıp çorba suyu ile ılıklaştırarak çorbaya katın. Çorbayı kaselere bölünce, üzerine kırmızıbiber serpin. Sıcak olarak servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) * 3 adet havuç * 2 kaşık margarin * 2 kaşık un * 1 adet yumurta * 1 fincan süt * 5-6 bardak su * Tuz ve kırmızıbiber
*** Hünkar Beğendi HAZIRLANIŞI Soğanları doğrayın, domatesi rendeleyip bir tencereye alın. Tereyağını ve kuşbaşı etleri, tuzunu ve karabiberi ekleyip kavurun. Suyunu ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Patlıcanları közleyin, kabuklarını temizleyip limonla ovun. Bir tencerede tereyağı ile unu kavurun. Çatalla ezerek püre haline getirdiğiniz patlıcanları katın. 10 dakika kadar sürekli karıştırarak, orta ateşte pişirin. Tuzunu, karabiberini serpip, ateşten alın. Servis tabağına aktarın, üzerlerine yahniyi koyup servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) Beğendi için; * 5 patlıcan * 2 yemek kaşığı tereyağı * 2 yemek kaşığı un * 1 su bardağı süt * Tuz, karabiber, limon Yahnisi için; * 2 kuru soğan * 750 gr kuşbaşı dana ya da kuzu eti * 2 adet domates ya da 1 yemek kaşığı salça * 1 kaşık tereyağı, tuz, karabiber
*** Ramazan Pilavı HAZIRLANIŞI Pirinçleri kaynar tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayın. Soğanı ince kıyın. Hindi etini 2 su bardağı suda haşlayın. Havucu, kibrit çöpü şeklinde kıyın. Nohudu akşamdan ıslatıp haşlayın. Kayısıları 4'e bölün. Tereyağının yarısını tencerede eritin. Soğan ve fıstıkları kavurup, havuçları ekleyin. Biraz kavrulunca üzerine nohutları, üzümü, kayısıları, etleri ilave edin. Karabiber ve tuzla tatlandırın. Pirinci üzerine yayın. 3.5 su bardağı hindi suyunu ekleyip, karıştırmadan pişirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı dökün. Tabağa ters çevirip, servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) * 2 su bardağı pirinç * 2 kaşık dolma fıstığı * 2 kaşık İzmir üzümü * 7-8 adet kuru kayısı l2 adet havuç, 1 kuru soğan * Yarım kg kuşbaşı hindi eti * 1 çay bardağı nohut * 4 yemek kaşığı tereyağ * Karabiber, tuz
*** MUTFAK REHBERİ BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? Sezar salatasının lezzetli olması için * Karıştırma işlemi: Bir kasenin içine yavaş yavaş zeytinyağı akıtarak, çırpma teli ile karıştırın. Fazla zeytinyağı koymayın. Çünkü, yumurta fazla zeytinyağını kaldırmayacak ve zeytinyağı karışmayacaktır. Son olarak gravyer peynirini ekleyin. Bu, sosu katılaştırıp lezzet katacaktır.