Üniversitelilerin ulaşım isyanı... Maltepe Üniversitesi'nde burslu olarak okuyan bir öğrenciyim. Üniversite, Maltepe merkezden çok uzak olan Başıbüyük semtinde yer alıyor. Bu yüzden üniversitemize ulaşım oldukça sıkıntılı. Geçen sene aylık ücretli servislerin yanında, Maltepe'deki üniversitenin Tıp Fakültesi'nden kalkan ring servislerle günde 500 bin liraya okula gidebiliyorduk. Ancak bu sene okul, özel bir turizm şirketi ile anlaşıp bu ring servislerini kaldırdı. Dolayısıyla artık her öğrenci, okula ulaşmak için ayda 150 milyon lira ödemek zorunda. Bu da geçen sene toplam 20 milyon'a üniversiteye gidebiliyorken, bu sene 150 milyona gidebileceğiz.
'İETT DE SEFERLERİ KALDIRDI' Üstelik okula başka hiçbir ulaşım aracı yok. Ancak olayın ilginç tarafı geçen sene okulumuza hattı olan İETT otobüslerinin bu sene "nedense" okula olan hatlarını kaldırmaları. Dolayısıyla herkesin bu servisi kullanması zorunlu bırakılıyor. Bu sene okulun 8 ay olduğu düşünülürse en az 1 milyar 600 milyon lira ulaşım masrafı harcayacağız. Ve bunun her öğrenciden alındığını düşünürseniz, inanılmaz bir rakam ortaya çıkıyor. Yetkililerin bu konuda duyarlılık göstermelerini bekliyoruz. (Maltepe Üniversitesi Öğrencileri-İstanbul)
'HERGÜN RİSK ALTINDAYIZ' BİZLER Bursa'da yaşıyoruz. İşimiz gereği hergün terminal otobüsleriyle seyahat ediyoruz. Şikayetimiz de bu konuyla ilgili. Bindiğimiz otobüsler çok eski. Bu nedenle yolculuğumuz da risk altında. Hergün can korkusuyla yolculuk yapmak yüzünden büyük sıkıntı yaşıyoruz. Belediyenin bu soruna çözüm getirmesini bekliyoruz. (Veli Küçük/Bursa)
'Haksızlık sona ermeli' Sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olmuş bir öğretmen adayı olarak yapılan haksızlıklara artık dur demenin vaktinin geldiğini düşünüyorum. Yıllardır sınıf öğretmenliği bölümüne diğer bölümlerdeki üniversite mezunları atanıyor. Şu anda sınıf öğretmenliğiden mezun olan öğretmen adaylarının sayısı 10 bini geçmiş durumda. Başka bir şikayetim ise; atanamayan sınıf öğretmenleri boşta dururken hala 4 yıllık bölümlerden, 2 yıllık ön lisans programlarından ve hatta lise mezunlarından vekil ve ücretli olarak sınıf öğretmenliği kadrosuna atama yapılmasıdır. Bu yanlışlığın biran önce durdurulmasını istiyorum. Avrupa Birliği'ne bu kadar yanaşmış bir Türkiye'de eğitim sisteminde bazı reformların yapılmasını rica ediyorum. (Alper Erdem)