Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 01 Ekim 2004

Lezzet sofrası



Biber Salçalı Makarna
Hazırlanışı
Maratnayı tuz ve zeytinyağı eklenmiş kaynar suda, 10 dakika karıştırarak haşlayın. Margarini bir tavada hafif kızdırın. 2 çorba kaşığı biber salçasını ve naneyi ekleyip karıştırın. Pişen spagettiyi süzgeçte soğuk sudan geçirin. Tencereye alın, üzerine kırmızı birer salçalı sosu ilave edip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik)
* 1 paket çubuk makarna
* 3 çorba kaşığı margarin
* 2 çorba kaşığı biber salçası
* Nane, tuz, zeytinyağı

***
Mantarlı Ispanak
HAZIRLANIŞI
Ispanakları ayıklayıp iyice yıkayın ve doğrayın. Soğanı ve pırasayı kesin ve yağda soteleyin. Havucu julyen seklinde doğrayın. Mantarları 4'e bölüp tencereye ekleyin. Hep birlikte, kısık ateşte 10 dakika kadar kavurun. Ardından ıspanakları ilave edin. Ispanaklar suyunu çekinceye kadar pişirin. Yıkadığınız pirinci ekleyin. 1 bardak su ilave edin. 1 çorba kaşığı salça ve 1 çay kaşığı kırmızıbiberi katın. Pirinçler pişinceye kadar, ateşte tutun.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 kg ıspanak
* 1 adet kuru soğan
* 1 pırasa, 10 adet mantar
* 1 tane havuc, salça,
* Kırmızıbiber, tuz
* 2 çorba kaşığı pirinç
* 1 su bardağı su
* 4 çorba kaşığı mısır özü yağı

***
Portakal Peltesi
HAZIRLANIŞI
Portakalların suyunu sıkın. Nişastayı 1 su bardağı suda ezin. 3 bardak su, portakal suyu ve şekeri birlikte kaynatın. Portakal rendesini ve ezilmiş nişastayı kaynayan şekerli portakal suyuna ilave edin. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik)
* 4-5 tane portakal
* 3 kaşık nişasta
* 2 su bardağı toz şeker
* 4 bardak su, nişasta
* 1 portakal kabuğu rendesi

***
MUTFAK REHBERİ
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
Kir, leke ve neme karşı
Yazın kuruttuğunuz sebzeleri, içine gazete kağıdı koyduğunuz teneke kutularda saklayın. Bu şekilde, rutubet almalarını önlemiş olursunuz. Yemek yaparken tencerenin dibi tutuyorsa, bir miktar karbonatı suyla karıştırıp hamur haline getirin ve bu hamurla tencerenin dibini örtün, birkaç dakika bekletin. Kolayca temizlenecektir. Şişelerin dibini temizlemek için, içine gazete parçaları atıp su doldurun. Birkaç saat bekledikten sonra, deterjanlı sıcak suyla yıkayın.

Tazeliği korumanın yolları
Donmuş veya kristalleşmiş balı eski haline getirmek için kavanozu içi sıcak su dolu bir kapta bekletin. Hazırladığınız sosun servise kadar soğumadan kalmasını istiyorsanız, sos kabını sıcak su dolu bir kabın içinde bekletin. Bu şekilde, ısısını ve lezzetini koruyacaktır. Üzerinin kabuk bağlamasını önlemek için üzerine bir parça margarin bırakın ve yağlı kağıt ile örtün. Peynirlerinizi, tazeliğini koruması için, hava almayacak şekilde şeffaf folyoya sarın.




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Yüksek kolesterolün...Eller kişiliğin aynası
Mücevher gibi parıldayınMilenyum çiftleri dertli
Aşk günlüğüSizin şiirleriniz
Çizgi Ötesi
GÜNCEL
Kaderin Kaderin cilvesi
13 aylık ikizlerinden Ebru'yu ağladığı için döverek öldüren acımasız...
Yanlış adamı öldürdü
'Kandil'de çarpıldı!
Kafalar yine karıştı
Yüzsüzlük belgesi
Hepatit-B aşısı artık bedava...
Öğrencileri Allah korudu
SPOR
Aranan Aranan kan Avrupa'dan: 1-0
Ligdeki kötü gidiş nedeniyle zor günler geçiren Beşiktaş, İbrahim...
Buraya kadar: 0-2
İnönü'de bayram
Donduk kaldık
Rakip yaman
Rüştü hayata döndü
Cimbom istesin, yeter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 23 C,Par. Bul. 14 C
ANKARA - Par. Bul. 31 C,Par. Bul. 13 C
IZMİR - Par. Bul. 30 C,Par. Bul. 13 C
ANTALYA - Par. Bul. 32 C,Par. Bul. 20 C
ADANA - Par. Bul. 31 C,Par. Bul. 21 C
EKONOMİ
IMKB E: 21,954 D:% -1.20
DOLAR S: 1,503,000 D:% -0.13
EURO S: 1,861,000 D:% 0.49
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.