Biber Salçalı Makarna Hazırlanışı Maratnayı tuz ve zeytinyağı eklenmiş kaynar suda, 10 dakika karıştırarak haşlayın. Margarini bir tavada hafif kızdırın. 2 çorba kaşığı biber salçasını ve naneyi ekleyip karıştırın. Pişen spagettiyi süzgeçte soğuk sudan geçirin. Tencereye alın, üzerine kırmızı birer salçalı sosu ilave edip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 1 paket çubuk makarna *3 çorba kaşığı margarin * 2 çorba kaşığı biber salçası *Nane, tuz, zeytinyağı
*** Mantarlı Ispanak HAZIRLANIŞI Ispanakları ayıklayıp iyice yıkayın ve doğrayın. Soğanı ve pırasayı kesin ve yağda soteleyin. Havucu julyen seklinde doğrayın. Mantarları 4'e bölüp tencereye ekleyin. Hep birlikte, kısık ateşte 10 dakika kadar kavurun. Ardından ıspanakları ilave edin. Ispanaklar suyunu çekinceye kadar pişirin. Yıkadığınız pirinci ekleyin. 1 bardak su ilave edin. 1 çorba kaşığı salça ve 1 çay kaşığı kırmızıbiberi katın. Pirinçler pişinceye kadar, ateşte tutun. MALZEMELER (6 kişilik) * 1 kg ıspanak *1 adet kuru soğan * 1 pırasa, 10 adet mantar *1 tane havuc, salça, * Kırmızıbiber, tuz *2 çorba kaşığı pirinç * 1 su bardağı su *4 çorba kaşığı mısır özü yağı
*** Portakal Peltesi HAZIRLANIŞI Portakalların suyunu sıkın. Nişastayı 1 su bardağı suda ezin. 3 bardak su, portakal suyu ve şekeri birlikte kaynatın. Portakal rendesini ve ezilmiş nişastayı kaynayan şekerli portakal suyuna ilave edin. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra servis yapın. MALZEMELER (8 kişilik) * 4-5 tane portakal *3 kaşık nişasta * 2 su bardağı toz şeker *4 bardak su, nişasta * 1 portakal kabuğu rendesi
*** MUTFAK REHBERİ BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? Kir, leke ve neme karşı Yazın kuruttuğunuz sebzeleri, içine gazete kağıdı koyduğunuz teneke kutularda saklayın. Bu şekilde, rutubet almalarını önlemiş olursunuz. Yemek yaparken tencerenin dibi tutuyorsa, bir miktar karbonatı suyla karıştırıp hamur haline getirin ve bu hamurla tencerenin dibini örtün, birkaç dakika bekletin. Kolayca temizlenecektir. Şişelerin dibini temizlemek için, içine gazete parçaları atıp su doldurun. Birkaç saat bekledikten sonra, deterjanlı sıcak suyla yıkayın.
Tazeliği korumanın yolları Donmuş veya kristalleşmiş balı eski haline getirmek için kavanozu içi sıcak su dolu bir kapta bekletin. Hazırladığınız sosun servise kadar soğumadan kalmasını istiyorsanız, sos kabını sıcak su dolu bir kabın içinde bekletin. Bu şekilde, ısısını ve lezzetini koruyacaktır. Üzerinin kabuk bağlamasını önlemek için üzerine bir parça margarin bırakın ve yağlı kağıt ile örtün. Peynirlerinizi, tazeliğini koruması için, hava almayacak şekilde şeffaf folyoya sarın.