Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 21 Eylül 2004

Lezzet sofrası



Sebzeli Tavuk

Hazırlanışı
Tavuğu haşlayın ve küçük küçük doğrayın. Sebzeleri de küçük parçalar haline getirdikten sonra önce havuç sonra soğan ve mantarı ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra bezelye ve pirinci ekleyerek biraz daha kavurduktan sonra yeteri kadar tavuğun suyundan ilave edin. Baharatlarla tatlandırın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler (6 kişilik)
* 2 su bardağı pirinç
* 2 parça tavuk göğsü
* 1 su bardağı bezelye
* Yarım kg mantar
* 1 adet kuru soğan
* Karabiber, tuz
* 2 adet orta boy havuç

***

Patates Çöreği

Hazırlanışı
Soğanı ince ince kıyın ve zeytinyağında kavurun. Bu arada patatesleri rendeleyin ve rendelenmis patatesleri de tavaya ekleyin. Kavurmaya devam edin. Hafif pembeleşince baharatı, tuzu ve salçayı ekleyip iyice karıştırın. Soğumaya bırakın. Yumurtalardan birinin sarısını ayırın. Başka bir kapta yoğurt, margarin ve yumurtaları iyice çırpın. Kabartma tozu ve unu da ekleyip, iyice yoğurun. Hamuru üçe ayırın. Merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Birinin üzerine patatesli harcın bir kısmını yayın. Hamuru rulo yapıp bıçak ile dilimlere ayırın. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Daha sonra üstlerine yumurta sarısı sürün. 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Malzemeler (6 kişilik)
* İçi için: 1 çorba kaşığı salça
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 4 adet rendelenmiş patates
* Tuz, karabiber, kimyon
* Hamuru için 200 gr margarin
* 1 çay bardağı yogurt
* 1 paket kabartma tozu
* Alabildigi kadar un, tuz

***

Reçelli Milföy

Hazırlanışı
Milföy hamurlarının her parçasını 2 kareye bölün. Fırın tepsisine yerleştirin. Fırını 220 derecede ısıtın. Hamurları altın sarısı renk alana kadar pişirin. Fırından alıp soğutun. Bu arada pudingi sütle birlikte pişirin. Hamurları, enlemesine ikiye bölün ve içlerine puding doldurun. Ardından da hangi reçeli tercih ediyorsanız her sandviçin arasına birer çay kaşığı reçel koyun. En son olarak da üzerlerine bol pudra şekeri serpin.

Malzemeler (6 kişilik)
* 6 adet milföy hamuru
* 1 paket vanilyalı puding
* 2.5 su bardağı süt
* 250 gr reçel
* Üzerine pudra sekeri

***

MUTFAK REHBERİ

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
Kızartma Yaparken
* En çok tercih ettiğimiz pişirme yöntemlerinden biri de kızartmadır. Eğer derin yağda kızartma yapıyorsanız iyi sonuç alabilmek için yiyeceğin hacminin dört katı yağda kızartmalısınız.

* Kızartma yağının ideal sıcaklığa geldiğini anlamak için kızartılacak malzemeden küçük bir parçayı yağa atın. 20 saniyede yüzeye çıkıyorsa, yağ istenilen ısıdadır.

* Kızartma süresince, yağın ısısı sabit kalmalıdır. Bunun için kızartma kabına bir seferde fazla yiyecek koymamaya dikkat edin.

* Unutmayın! İyi bir kızartma yağı, sadece ilk anda köpürür ve fritözde yapışkan artık bırakmaz.

* Bozulan yağda kızartılan yiyeceklerin dışı fazla kızarır, içi çiğ kalır. Yiyecekler aşırı yağlı olur. Ömrünü tamamlamış yağ sürekli köpürme ve duman yapar. Kızartmada kullandığınız yağın mısır özü ve ayçiçek olmasına dikkat edin. Zeytinyağı, kızartma için uygun bir yağ değildir.





DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Burcuna göre eğlenYüzünüze uygun saç şekilleri
Zeytin yaprağı, şekerin...Biberiye kolesterolü düşürüyor
Yüksek şekere reçeteMüzik, çocuğun...
Doğal östrojen adaçayıNeler yapılmalı?
Kansızlığa arı poleniMesaj kutusu
Çizgi ötesiEn Geyik Espriler
Günün Fıkrasıİtiraflar
Sizin şiirlerinizTıp sözlüğü
GÜNCEL
Beni Beni bırakma
Enişte kurbanı kızın nişanlısı, cenazede böyle haykırdı
Deniz...
Yasemin soldu
Mucizeler daima vardır
İhmal ölüm getirdi
1 Lira'lık dava bitti
Kurtarın canlarımızı
Sıcak vurdu, sınavı kaybetti
SPOR
Sıra Sıra tempoda
Başkan Yıldırım: "Malatya maçında süperdik. Önümüz açık. Çok...
Büyük gözaltı
Fener nefes aldı
Zor dönemeç
Kayıp sayılmaz
Lee'ye sert uyarı geldi
Fenerbahçe ile yarışmamız zor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 26 C,Par. Bul. 17 C
ANKARA - Açık 29 C,Açık 12 C
IZMİR - Par. Bul. 32 C,Açık 14 C
ANTALYA - Par. Bul. 32 C,Açık 19 C
ADANA - Par. Bul. 33 C,Par. Bul. 21 C
EKONOMİ
IMKB E: 21,193 D:% 4.02
DOLAR S: 1,524,000 D:% -0.13
EURO S: 1,867,000 D:% 0.65
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.