DOĞADAKİ bitkileri yerinde ve zamanında kullanarak, hastalıklarla başa çıkmak mümkün. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'- nün "www.tigem.gov.tr'' adlı internet sitesinden alınan bilgiye göre, yöresel olarak akdiken, yemişen, geviş, edran, geyik dikeni gibi isimlerle anılan alıç, tüketilmesi önerilen, insan sağlığı için en önemli bitkiler arasında yer alıyor. Almanya'da bazı tıp doktorları tarafından reçetelere doğal kalp ilacı olarak yazılan alıç, kalp ve damar hastalıkları için en iyi doğal ilaç olarak gösteriliyor.
DAMAR GENİŞLETİYOR Yaklaşık 3 haftalık bir kullanımdan sonra kalp, damar sistemi ile beyinde olumlu etkileri görülmeye başlayan alıç, kan dolaşımını sağlayan damarları genişleterek güçlendirdiği gibi, kalbin daha fazla kan ve oksijenle beslenmesini sağlıyor, yüksek kan basıncını dengeliyor.
Nasıl kullanılmalı? "Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış yaprak-çiçek ve meyve karışımı, kaynamış bir bardak suyla haşlanır. 10 dakika bekletildikten sonra süzülür, balla tatlandırıldığında (şeker hastaları tatlandırma yapmamalı) etkisi daha da artar. Günde 2-3 bardak taze demlenmiş çay aç karnına veya öğün aralarında sıcak içilir.''