Hazırlanışı: Soğanları piyaz doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Havuçları verev olarak, patatesleri halka halka dilimleyin. Maydanoz ve kereviz yapraklarını ince ince kıyın. Limonlardan birinin suyunu sıkın, diğerini ise dilim dilim kesin. Kefalin baş ve kuyruk kısmını kestikten sonra temizleyip yıkayın. Kenarlı bir tepsiye dizin. Bir tencerede yağı kızdırıp soğanları pembeleştirin. Havuç ve patatesleri ilave edip 3-4 dakika karıştırın. Kereviz yaprakları, doğranmış domates, limon suyu ve bir bardak suyu ekleyerek 10 dakika pişirin. Piştiği zaman ateşten alın. Pişirdiğiniz sebzeleri balıkların üstüne yayıp dilimlenmiş limonlar ve defne yapraklarını yerleştirin. Tuzunu serptikten sonra balıkların üstünü örtecek kadar su koyup, yağlı bir kağıtla kapatın. Bir defa kaynatıp, orta dereceli ateşte pişirin. Ilık olarak servis yapın. Üzerine istenildiğinde kıyılmış maydanoz veya dereotu serpiştirin.
Malzemeler: * 5-6 dal kereviz yaprağı *Yarım demet maydanoz * Yarım su bardağı sıvı yağ *Yarım su bardağı su * 1 kg kefal balığı (kemikli) *1 limon, 2 domates * 2 havuç, 2 soğan *3 defne yaprağı, tuz * 5 adet patates