Fırın Makarna HAZIRLANIŞI Makarnaları tuzlu kaynar suda bütün olarak haşlayıp, suyunu süzün. Yağı tencereye alıp, eritin. Makarnaları ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyip, karıştırın. Çukur bir kapta yumurtaları çırpın, sütü ekleyip, çırpmaya devam edin. Tuzu ve karabiberi ilave edin. Makarnaları tepsiye aktarın. Üzerine, kalan kaşar peynirini serpiştirin. Daha sonra sütlü karışımı gezdirin. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar tutun. MALZEMELER (4 kişilik) * 1 paket kalın çubuk makarna * 3 adet yumurta * Yarım litre süt * Tuz, karabiber * 2 çorba kaşığı margarin * 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yoğurtlu Havuç HAZIRLANIŞI Havuçların kabuklarını kazıyın. Yıkadıktan sonra rendeleyin. Bir tavada 3 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın. Rendelenmiş havuçları ekleyin, renkleri değişip sararana kadar kavurun. Tuzunu ayarlayın. Sarımsakları soyup ezin ve yoğurtla karıştırın. Sotelenmiş havuçları servis tabağına alın. Üstüne sarımsaklı yoğurdu dökün, pul biber serperek servis yapın. MALZEMELER (3-4 kişilik) * 5-6 adet havuç * 2-3 çorba kasığı sıvı yağ * Yoğurt, pulbiber * 1-2 diş sarımsak * Yeteri kadar tuz
Etli Yaprak Dolması HAZIRLANIŞI Orta büyüklükte bir tencereye suyla beraber ayıklanmış ve doğranmış sebzeleri koyun. Su kaynamaya başlarken dana etini ekleyin. Üzerinde biriken köpükleri alın. Tuz ve karabiber katıp kısık ateşte 1-1.5 saat pişirin. Haşlanmış tencereye alın. Soğuduktan sonra da dilimler halinde kesip servis yapın. Yanına patates püresi konulabilir. MALZEMELER (6 kişilik) * 1 kg dana eti ( But tarafı) * 1 küçük havuç, tuz * 1-2 maydanoz kökü * 2 diş sarmısak, 2 soğan * 1 çay kaşığı tane karabiber * 10 bardak su